Vaste waarde.

Singer/songwriter Ad Vanderveen heeft zo’n zeventien cd’s gemaakt. desondanks is hij nog altijd een goed bewaard geheim, al waarderen collega’s als Iain Matthews en Eliza Gilkyson, critici en liefhebbers van rootsmuziek hem.

In de tekst van het titelnummer brengt hij een saluut aan jeugdhelden Beatles, Stones, Clint Eastwood en Neil Young. Aan die laatste spiegelt de Canadese Nederlander zich muzikaal soms nog liefdevol. Dat doet hij hier in het elektrische Slippin’ Past en het akoestische Well Of Wonder.

Vanderveen is dan hoorbaar gelukkig, net als in zijn andere negen vaak akoestische ballads. Daarin zijn country en folk zijn belangrijkste inspiratiebronnen.

Hij speelde ze merendeels zelf in, met hulp van partner Kersten de Ligny – zang/percussie en Rob van Duuren – steelgitaar en incidenteel cello en bewijst al doende maar weer eens waartoe inspiratie en vakmanschap kunnen leiden.

****

Gepubliceerd in popmagazine Heaven no.73, juli-augustus 20110/no. 4