Bij Kippenvel houden we van de muziek van Allen Toussaint, dat moge inmiddels bekend zijn.

Wij vinden elke gelegenheid goed genoeg om een song uit zijn rijke oeuvre  te draaien. Als Katrina dan ook nog iets goeds heeft voortgebracht, is het dat Toussaint op zijn zelfgekozen pensioen terugkwam en weer ging schrijven, spelen en zelfs toeren.

Kippenvels bovenbuurman bij RV Katwijk is Purple Haze. Presentator Jan-Marius Franzen is ook dol op Toussaint en hij wijdde zijn progamma van 16 augustus geheel aan de songschrijver/producer en zanger/pianist.

Hij draaide allerlei coverversies van iconen uit de jaren zeventig: Bonnie Raitt, Robert Palmer, Bozz Scaggs en Little Feat, maar ook opnamen van the Who en Q65, een Toussaint-nummer van Dr. John’s recente cd Tribal en opnamen van Toussaint zelf, waaronder ook zeldzaam livewerk van het New Orleans Jazz & Heritage Festival 1976.

Deze aflevering van Purple Haze kan worden gestreamd via www.rtv.katwijk.nl Uitzending gemist tot en met 29 augustus:

www.rtvkatwijk.nl/uitzending-gemist

en dan doorklikken naar Purple Haze en naar 16 augustus.

Op dit moment toert Allen Toussaint door Europa samen met gitarist Marc Ribot. Hij treedt op in België, Engeland, Noorwegen en Finland, maar niet in Nederland.

Ook zin je daarvoor te schamen? www.allentoussaint.com