Kppenvel houdt zich uit principe alleen met muziek bezig en de randverschijnselen daarvan, maar we komen ook graag in een goed gesorteerde boekhandel. Bovendien zijn er te veel parallellen om dit nieuws niet te melden:

Acties met cd’s zijn de laatste tijd tot verdriet van de cd-zaken tenslotte al heel gewoon geworden, maar ook de boekhandelaren krijgen opnieuw met dit soort oneerlijke concurrentie te maken.

In een tijd waarin  naast cd-zaken ook steeds meer boekhandels sluiten, komt de Volkskrant met een collectie van twintig debuutromans van Nederlandse schrijvers.

De eerste daarvan verschijnt op zaterdag 12 november: Blauwe Maandagen van Arnon Grunberg, kost met een bon uit de Volkskrant slechts 2,95.

Elke zaterdag daarna zit er weer een bon bij de Volkskrant. Die boeken kosten 5,95 per stuk.

Die zijn te koop bij de Free Record Shop, maar ook bij ketens als AKO, Bruna, Primera, Jumbo, SPAR, Super de Boer, Plus, C1000 en De Bijenkorf.

De totale serie komt binnenkort ook te koop bijde webshop van de Volkskrant voor 99 euro. Onder meer De Gelukkige Huisvrouw van Heleen van Royen, Archibald Strohalm van Harry Mulisch, Ik Ook Van Jou van Ronald Giphart, Kort Amerikaans van Jan Wolkers, De Avonden van Gerard Reve en De Passievrucht van Karel Glastra van Loon maken deel uit van de reeks.

Behalve aan de cultuurredactie van de Volkskrant kunnen boekwinkels ook kritische vragen stellen aan de uitgevers die deze titels beschikbaar stellen voor zo’n speciale editie. Tenslotte komt deze aanval op hun marktaandeel van binnenuit……..