Nils Lofgren is al zijn hele muzikale leven het gelukkigst als sideman: hij was even voorman van de groep Grin, kwam voor het eerst in de bekendheid als wonderkind op Neil Young’s After The Goldrush, probeerde het nog even met die eigen groep en als gast bij Young’s begeleiders Crazy Horse, maar is inmiddels alweer zo’n kleine dertig (…) jaar lid van Bruce Springsteen’s E Street Band.

Af en toe brengt hij een soloplaat uit en hij had ook in Nederland zelfs ooit één hit, maar die eigen carrière staat terecht op een laag pitje.

Toevallig bet rond het nieuws van Bruce Springsteens Europese tournee volgend jaar zomer en diens bijna afgeronde opnamen voor een nieuwe plaat komt Lofgren’s nieuwe solo-cd Old School uit, de eerste in meer dan twintig jaar.

Hij praat erover met Rolling Stone, maar over dat gesprek hangt vanzelfsprekend als altijd de schaduw van the Boss, en dus nu vooral de schaduw van de eveneens fysiek imposante, in juni overleden saxofonist Clarence Clemons:http://www.billboard.com/#/news/e-street-s-nils-lofgren-it-ll-be-strange-1005555692.story