Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Totaal onbekende veterane Linda Chorney: Grammy-nominatie

december 14th, 2011 at 7:19

Voor haar cd Emotional Jukebox kreeg Lindy Chorney een Grammy-nominatie in de categorie Americana.

Dat is verrassend, want van Chorney had nog bijna niemand ooit gehoord. Haar verhaal is echter bijna te mooi om waar te zijn: de inmiddels 51 jaar oude Chorney maakte in 25 jaar als muzikante al vijf andere cd’s. Die financierde ze allemaal zelf en ze bracht ze ook zelf uit, vaak maar in een oplage van duizend stuks.

Emotional Rescue werd betaald door een fan. Die manier van financieren is helaas niet ongewoon in kringen van zgn. ‘independent’ artiesten, maar deze keer  legde een fan zo ongeveer het hele budget op tafel, terwijl dat toch zo’n 80.000 dollar beliep en daarmee het begrote budget met 30.000 overschreed.

Ze zette alle middelen in en maakte een plaat alsof het de laatste van haar leven was.

De nominatie kreeg ze via stemmen die via internet op haar werden uitgebracht.

Ze was lid geworden van de American Recording Academy zodat ze haar cd kon inzenden ter beoordeling. Haar vriend zocht vervolgens uit welke leden van een bepaalde website op de genomineerden stemmen.

Die benaderde Chorney vervolgens via e-mail en dat leverde dus een hoop stemmen op en een nominatie……

Meer details over de overigens ook nog ravissant ogende Chorney en een van haar vakkundige, prettig in het gehoor liggende songs horen? http://www.billboard.com/#/news/how-linda-chorney-an-unknown-scored-a-grammy-1005666952.story

Comments zijn gesloten.