Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Kippenvels Top Zoveel 2011 deel 3 op dinsdag 17 januari, maar mèt Rode Draad

januari 17th, 2012 at 15:30

Ook vanavond zenden wij bij Kippenvel een deel uit van de Top Zoveel 2011: het derde, om precies te zijn.

Vorige week en de week ervoor draaiden we al songs van onder anderen Lynne Hanson, Signe Tollefsen en Bart de Win, Gerry Griffin, the Shiner Twins en Tom Waits, JP den Tex, Niels van der Gulik en Amos Lee, Hugh Laurie, Anna Coogan en Renee van Bavel, Kaat van Vlaanderen, Theo Sieben en Case Mayfield, maar er is verleden jaar nog veel meer moois uitgekomen.

Dat we in deze weken structureel in tijdnood komen, veroorzaken we zelf: we draaien van veel cd’s twee nummers, doordat we ze te mooi vinden om ze met slechts een song af te doen. Opschieten doen we dan ook niet, maar ach….

Vanvond hoor je bijvoorbeeld Gillian Welch, Trombone Shorty & New Orleans Avenue en Heleen van den Hombergh, Suzy Dexter, the Woodwards en Ma Rain, maar ook Zwardsick, Shelby Lynne en Ricky Koole.

Die laatste twee hebben we pas in dit jaar gekocht en dus nog nauwelijks gedraaid, maar toch maakten ze indruk op ons. Ook dat zijn weer voorbeelden van muziek die we zelf mooi vinden, al zullen we hopelijk de enigen niet zijn.

We vragen ons niet eens af of onze totale playlist over deze weken representatief is voor 2011: we draaien tenslotte alleen cd’s waarvan we zelf onder de indruk zijn.

In ieder geval bewijzen we dat 2011 ook een heel mooi muziekjaar was, maar dat doen we eigenlijk elke week opnieuw…

Toch hebben we vanavond een Rode Draad, want die gelegenheid kunnen we niet laten lopen: op zaterdag 14 januari werd Allen Toussaint 74 jaar en dat vieren we eerbiedig met vijf nummers uit zijn nu bijna zestig jaar durende muziekloopbaan.

Comments zijn gesloten.