250e Kippenvel bij RTV Katwijk op dinsdag 6 maart

RTV Katwijks rootsradioshow ‘Kippenvel’ bestaat inmiddels bijna vijf jaar. Sinds 8 mei 2007 maakte Ruud Heijjer immers 249 uitzendingen, waarvan het overgrote deel met technicus Gerhard Kraaijenoord. Op dinsdag 6 maart vieren ze dat met the Shiner Twins, die langskomen voor een liveset.

Normaal gesproken draaien de twee iedere week ongeveer drieëntwintig songs die hen aan het hart liggen. Daarin zijn ze niet eenkennig. Als hun muziekkeuze al is samen te vatten, zou dat met het woord ‘roots’ zijn, al deinzen ze ook niet terug voor de perfecte popsong.

Ook ontvangen ze graag live-gasten, waarbij de onmisbare Aart Rietveld zijn technische assistentie verleent. Sinds  november 2007 zijn al veel artiesten langsgekomen in de RTV Katwijk-studio, van lokale acts Les Zazous en Zwardsick, via Nederlandse rootsartiesten als JP den Tex en Bart de Win tot Amerikanen Krista Detor, Eugene Ruffolo en Kirsten Thien.

Toch is er geen band waarmee Ruud Heijjer zich zo verwant voelt als met the Shiner Twins. Zij speelden al twee keer eerder live, maar doen dat voor 250e uitzending graag nog een keer.

Daarmee is het Amerikaanse zuiden dan weer twee uur dichtbij. Hun eigen songs zitten vol met invloeden uit dat gebied, zoals hun verleden jaar verschenen derde cd Four Souls One Heart weer laat horen. Ook debuut All in Store en opvolger Southern Belles werden al door die invloeden bepaald. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat Jac Hustinx en Richard van Bergen allebei een voorkeur hebben voor smerige maar intelligente rock, funk, rhythm ‘n’ blues, country, texmex, gospel, slidegitaren en hartverscheurende ballads.

Die zullen zij dan ook zeker mengen in hun eigen songs. Toch spelen ze bij deze combinatie van optreden, interview en favoriete songs van anderen min of meer akoestisch.

Ze houden van muzieksteden als Austin en New Orleans en dat zal uit hun muziekkeus ook wel blijken. Daarnaast zullen uiteraard enkele Kippenvel-klassiekers op de playlist staan.

Het zal hopelijk leiden tot mooie verhalen, bijvoorbeeld over het New Orleans Jazz & Heritage Festival, dat eind april weer plaatsvindt. Andere zullen vast gaan over hun bassist Dick Wagensveld, die vlak na het opnemen van Four Souls One Heart op het podium overleed.

Dat zijn dus goede redenen om op dinsdag 6 maart om 21:00 uur af te stemmen op de plaatselijke kabel op 88,1 MHz, op FM 106,4 MHz voor zo ongeveer de hele Bollenstreek.

Deze twee uur durende special van The Shiner Twins belooft op 6 maart namelijk in elk geval ‘Kippenvel’ op te leveren.

Natuurlijk is de uitzending ook te horen en achteraf terug te luisteren via www.rtvkatwijk.nl en www.kippenvel.net