Martijn Stoffer en Roel Bentz van den Berg maakten voor de VPRO jarenlang mooie radioprogramma’s waarin zij hun persoonlijke popsmaak compromisloos botvierden: Heartlands, Toga Party, Stompin’en Boogie Nights.

Aan dat laatste op Radio 6 uitgezonden programma kwam in januari 2009 helaas een eind omdat Bentz van den Berg met de vut ging, maar de twee waren van maandag 21 december tot en met 1 januari 2010 van maandag tot en met vrijdag terug op Radio 6 van 19:00 tot 22:00.

Bentz van den Berg presenteerde de door hem en Stoffer samengestelde singles Top 500 á 600 met vaste technicus Alfred Koster.

Twee weken lang draaiden de twee singles die zij mooi vinden zonder aan een rangschikking te doen. Dat varieert van Sam Cooke’s  A Change Is Gonna Come via Aart Brouwers met Hé Pssst……’ tot Simon & Garfunkel’s A Hazy Shade Of Winter en van Gnarls Barkley’s Crazy, via I’ve Been Trying van The Impressions tot Bruce Springsteen’s Badlands.

Wat daartussen zat? Dat is nog steeds terug te luisteren via de site van Radio 6: De Avonden.

Meer informatie over deze special, playlists en de tien integrale, al uitgezonden afleveringen zijn te vinden op

http://www.vpro.nl/programma/deavonden