Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

The Soul Snatchers – Scratch My Itch

mei 15th, 2012 at 23:00

Swingende Nederlandse soul en funk.

Soul Snatchers-drummer Timothy van der Holst heet nu Phil Martin, maar met bassist Ton van der Kolk vormen deze bezige baasjes niet alleen de kern van Laura Vane & the Vipertones, maar ook van de Soul Snatchers. Gitarist Ron Smith, Dynamite Horns Tjeerd Brouwer – trombone, Ruud Kleiss – trompet en Thomas Streutgers – tenorsax plus zangers Curtis T. en Jimi Bell Martin completeren deze allround soulrevue net als op debuut Sniffin’ and Snatchin’ met nieuwe toetsenist Bas Uitdewilligen.

Zij spelen op hun tweede dertien groovende composities, waarvan vijf instrumentals. Weer reizen zij daarin naar de hoogtijdagen van James Brown, the Meters, Isaac Hayes, Curtis Mayfield en vele andere soulgroepen. Dat betekent swingende uptemponummers met een strakke ritmesectie, spetterende blazers en emotionele zang.

Op de cd klinken zij al onweerstaanbaar en daardoor laat zich raden wat er op de bühne gebeurt.

***1/2

Comments zijn gesloten.