Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Archive for the ‘Kort’ Category

De mooiste platenhoes

dinsdag, december 1st, 2009

De mooiste platenhoes is misschien wel die van Sgt. Pepper’s, Déja Vu of Hejira, Naturally, Aja of Brilliant Trees, Swordfishtrombones, het naamloze debuut van Dire Straits of dat van Rickie Lee Jones. Als dat zo is, (more…)

Verliefd

dinsdag, november 24th, 2009

Waarom zijn vrouwelijke singer-songwriters zo geliefd bij de mannelijke popliefhebbers?

Misschien omdat zij niet hun haar afknipten toen ze wat ouder werden, maar die mysterieuze combinatie bleven belichamen van vrouw en vrijbuiter, van verleidster en avonturier, van minnares en goede vriendin, van zachte borst en stevige schouder.

Ook niet onbelangrijk: ze bleven voor die mannelijke fans onbereikbaar, zodat het goed fantaseren is over wat zou kunnen en mísschien nog wel eens gebeuren zal. (more…)

Het ultieme album van 2007

dinsdag, november 17th, 2009

Dr. John’s Creole Moon dan maar, Jon Cleary’s Pin Your Spin of Anders Osborne’s Living Room? Het is onmogelijk te kiezen uit die stroom van goede funk-cd’s van de laatste jaren, zelfs als je je beperkt tot wat wél in Nederland uitkwam. Of moet het toch Jim White’s Drill A Hole… zijn, (more…)

Het ideale radioprogramma

zondag, oktober 25th, 2009

Mijn ideale radioprogramma maak ik natuurlijk zelf, maar ik week met liefde en verlangen uit naar VRT Radio 1 en daarvoor al BRT 1. Domino, Cappucino, Zand Erover, sinds lang geschrapt, brachten me door de ether fluitend en krakend nieuwe ontdekkingen én oude favorieten.

(more…)

Evelyne

zondag, oktober 25th, 2009

Eens in de zoveel jaar klinkt dat ene nummer nog eens op VRT 1, net als toen. Bert de Coninck’s Evelyne is een verveelde echtgenote.

(more…)

Het mooiste Atlantic-album

zondag, oktober 25th, 2009

Hét Atlantic-album is misschien ondanks alle andere wel Déja Vu: Carry On’s gretigheid schuurde langs de lieflijkheid van Teach Your Children, Almost Cut My Hair’s elektrische claustrofobie botste op de romantische wanhoop van Helpless, en dat was nog maar het begin.

(more…)

Het mooiste nummer van Steely Dan

zondag, oktober 25th, 2009

Hét nummer van Steely Dan is misschien wel Lunch With Gina, vandaag in ieder geval wél:

(more…)

Het mooiste nummertje van Prince

zondag, oktober 25th, 2009

Als TAFKAP hield hij hoorbaar heimwee naar Parade en Sign Of The Times: elke cd is daarvan
inmiddels het alweer verbrokkelde bewijs. Prince maakte nog nooit een geniale plaat, maar schijft wél geniale songs.

(more…)

Het mooiste nummer van 2005

zondag, oktober 25th, 2009

Het vorig jaar samenvatten in een beste nummer, het is een onmogelijke opgave. Waar blijven al die andere, even mooie, die alleen de fout hebben bij een andere stemming te horen?
(more…)

Het mooiste album van 1967

zondag, oktober 25th, 2009

Het mooiste album van 1967 is zonder enige twijfel Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Beluister deze tot icoon bestempelde lp nog eens als de muziek zoals die door the Beatles bedoeld was.

(more…)