elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Concerttips (Page 1 of 56)

songswap JP den Tex en Giulia Milanta

Op dinsdagavond 7 maart doet singer-songwriter JP den Tex in het intieme Mascini Theater op de Zeedijk een ‘songswap’ met de Italiaans-Amerikaanse singer-songwriter Giulia Millanta. 

Zij is dan in Nederland voor optredens en grijpt de kans aan om met Den Tex op te treden, doordat hij in zijn songs duidelijke Europese invloeden verwerkt.

Dat doet de in Italië geboren en getogen Millanta soms ook, hoewel haar songs over het algemeen zeer rootsy zijn.

Niet voor niets emigreerde zij naar Austin, Texas om daar te proberen haar muzikale droom waar te maken.

Ze maakte al een groot aantal goede albums, waarvan ik door de loop van de jaren ook steeds songs draaide, vanaf  haar ‘The Funambulist’ uit 2014

Ook van ‘Moonbeam Parade’(2017), ‘Conversation with a Ghost’ (2019) en ‘Tomorrow is a Bird’ (2020) draaide ik met veel plezier nummers, terwijl ik van haar nieuwe ‘Woman on the Moon’ niet alleen songs draaide, maar die ook reenseerde en goed zo goed vond, dat ik het album vierenhalve van de maximale vijf sterren gaf.

Die recensie vind je in de categorie Recensies roots.

Mijn liefde voor de romantische ziel van singer-songwriter JP den Tex hoeft geen betoog.

De recensies van ‘Bad French’, ‘La Fille au Chewing Gum’, ‘Wolf’, ‘De vertalingen: elf iconische popsongs’ en zijn recente, met toetsenist Rob van Donselaar gemaakte  ‘The Starlight Adventure’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.

De recensie van ‘Speak Diary’ vind je dan weer in Recensies roots.Dat wordt op 7 maart as. dus een heel interessante avond: twee mooie singer-songwriters in een kleine zaal, zodat ze hun ziel nog meer moeten blootleggen dan anders al.

Daarheen dus, zou ik zeggen:

Continue reading

Hans Theesink: wervelwind

Bluesman Hans Theessink mag dan inmiddels 74 zijn, hij toert nog steeds als een bezetene.

Dat betekent dus dat hij ook weer naar Nederland én België komt voor zijn jaarlijkse optredens, maar komend jaar doet hij dat samen met Big Daddy Wilson, met wie hij in 2021 het duo-album  ‘Pay Day’ uitbracht.

Vanaf 18 maart tot en met 26 maart treden zij acht van de negen avonden op en dat betekent voor de fans dus acht kansen hen te zien en vooral te horen.

Eind april komt Theessink dan weer naar Nederland en Duitsland voor vier solo-optredens in vier dagen:

Continue reading

Beatrice van der Poel: optreden als Electric Lady

Beatrice van der Poel treedt op vrijdag 16 december op in Westlandtheater de Naald in Naaldwijk.

De band die haar begeleidde op haar album ‘Electric Lady’, het eerbetoon aan Jimi Hendrix, is er ook bij: drummer Daniël van Dalen, bassist Thijs Vermeulen en gitarist Tim Eijmaal.

Van der Poel en band kiezen dan haar beste eigen songs, plus nummers van Hendrix én van Brel, want inmiddels maakte ze ook een Brel-ep:

Continue reading

nieuwe Nederlandse tournee Dayna Kurtz

Zangeres Dayna Kurtz komt in januari volgend jaar weer naar Nederland en België met haar gitarist Robert Maché.

Dat heeft ze vaker gedaan, zoals ook blijkt uit de livealbums ‘here vol. 1’en ‘here vol. 2’,

maar nu is het aannemelijk dat ze veel songs zal zingen van haar recente album ‘Lulu and the Broadsides’, waarvan Maché ook deel uitmaakt.

Voorlopig zijn er zes data geboekt vanaf 19 januari:

Continue reading

Hidden Agenda Deluxe weer op kersttournee als Hidden Xmas Deluxe

De Nederlandse rootsformatie Hidden Agenda Deluxe heeft zich inmiddels blijkbaar omgedoopt tot Hidden Xmas Deluxe.

De inmiddels uit vier leden bestaande groep gaat traditiegetrouw dit jaar weer op kersttournee: oudgedienden Sjoerd van Bommel: zang en drums, Gerald van Beuningen: bas, en BJ Baartmans: zang en gitaar plus de in dit gezelschap relatieve nieuwkomer Bart de Win: toetsen/zang.

Ze spelen in december een aantal keren met de Canadese zangeres Shaye Zadravec en haar gitarist Tim Leafcock als gasten.

In het verleden werkte Hidden Agenda Deluxe al samen met zangeressen Carter Sampson, Danni Nicholls, Oh Susanna en Suzanne Jarvie.

Met Sampson maakte de groep in 2016 ook het album ‘Christmas From Amsterdam To Oklahoma’ en met Oh Susanna in 2019 ‘Angels In The Snow’.

Ze hebben een traditie van zeer alternatieve kerstshows, waarbij eigen werk, klassiekers uit het pop- en rootsgenre en songs van hun gasten worden gecombineerd.

Ze spelen vanaf half december een serie concerten:

Continue reading

albumpresentatie en optredens Tip Jar

Op vrijdag 2 december as. presenteert Tip Jar hun zesde album: ‘Songs about Love and Life on the Hippie Side of Country’.

Dat doen zanger-toetsenist Bart de Win, zangeres Arianne Knegt, gitarist Harrie Hendriks,  drummer Eric van de Lest en violist Joost van Empel in de Ad van Meurs-zaal van het Eindhovense De Rozenknop.

Daarna spelen ze kriskras door Nederland.

Op de site staan optredens in december, februari, maart, mei juni en september. De meeste daarvan zijn in Nederland, maar de band trekt volgend jaar zomer ook de Duitsland binnen:

https://tipjar.nl/tour-dates

Flip Noorman nog even ‘Love It’ en daarna: de Nederlandse Tom Waits

Singer-songwriter Flip Noorman speelt nog maar een paar voorstelling van ‘Love It’, de voorstelling bij zijn gelijknamige album.

Dat doet hij op 23 en 24 november en op 3 december as in achtereenvolgens Beusichem, Amsterdam en Haarlem.

Vrijwel direct daarna begint hij een voorstelling voor te berieden waarin het werk van Tom Waits centraal staat onder de even prozaïsche als adequate titel ‘Flip Noorman zingt Tom Waits’.

Noorman heeft de rechten gekregen op Nederlandse versies van Waits’ teksten en gaat van 11 januari tot en met 23 april 2023 op tournee met die voorstelling.

Daarbij lijkt het erop, dat Noorman die vertalingen zelf schreef, net als hij eerder al deed met vertalingen van songs van Leonard Cohen.

‘Flip Noorman zingt Tom Waits’ wordt er een met een band, net als ‘Love It’.

Op 13 december spelen Noorman en zangeres-violiste Vera van der Bie een eenmalige ‘leesvoorstelling’ van die voorstelling in wording in het Mascini Theater in Amsterdam.

Kaarten voor ‘Love It’ en voor ‘Flip Noorman zingt Tom Waits’ zijn te krijgen via

www.flipnoorman.nl

Continue reading

Jaap Boots: ‘Bambalam, de show’

Jaap Boots speelt de komende maanden nog enkele malen ‘Bambalam, de show’.

Dat is de voorstelling die hoort bij zijn gelijknamige bundel ‘Bambalam, 30 rockgedichten’.

Dat doet hij op 16 november as. in de Roode Bioscoop in Amsterdam. 

Boots leest daarbij gedichten uit zijn bundel, vertelt verhalen, zingt nummers van hemzelf en van onder anderen David Bowie, Jerry Lee Lewis, Nick Cave en Tom Waits. Daarbij zorgt dj Oscar (Smit) voor de muzikale omlijsting.

Tickets zijn verkrijgbaar via www. roodebioscoop.nl.

Ook speelt hij op 4 februari de voorstelling nogmaals in Theater De Liefde in Haarlem.

Dit optreden is geboekt onder voorbehoud, dus Boots raadt zelf al aan tegen die tijd de site van het theater even te raadplegen.

Daarna vindt hij het tijd voor ‘nieuwe, grote plannen, die hun beslag gaan krijgen in september 2023 (als God het wil en de rivieren niet stijgen)’.

De recensie van ‘Bambalam, 30 rockgedichten’ vind je natuurlijk in de categorie Muziekboeken.

De recensie van ‘Terug naar zee’ vind je in de categorie Recensies roots en Kippenvels liveoptredens.

Andere berichten over Jaap Boots vind je in de categorieën Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Andere rootsradio en De rode draad.

« Older posts