Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Archive for the ‘Concerttips’ Category

JP den Tex, Paul de Munnik en Kees Prins opnieuw op tournee

donderdag, oktober 21st, 2021

In 2007 trokken singer-songwriter JP den Tex, zanger-pianist Paul de Munnik en acteur-zanger Kees Prins samen door Nederland ‘Op weg naar huis’.

Ze zongen een aantal door hen vertaalde popklassiekers en een stel vertaalde songs van JP den Tex.

Nu gaan ze met de voorstelling ‘De vertalingen’ opnieuw tournee met twintig vertaalde songs van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young.

Bovendien vertellen ze de verhalen achter ieder nummer, zoals ze dat ook deden tijdens de Storyteller Specials die JP den Tex van 2017 tot 2021 organiseerde. Ook vertellen ze over hun zoektocht naar de juiste woorden voor die vertalingen, want die zijn nog niet zomaar gemaakt.

Daardoor vinden de drie de voorstelling ook ‘– niet in de laatste plaats – ook een ode aan de Nederlandse taal.’

Begeleiders tijdens deze voorstellingen zijn Yvonne Ebbers (gitaar) en Allie Summers (viool). Bovendien zullen Stephanie Struijk en Vera van der Poel de drie afwisselend ondersteunen.

Den Tex, De Munnik en Prins spelen de voorstelling vanaf 26 februari 2022.

De speellijst staat echter nu al op: (more…)

even voorstellen: The Matthews Baartmans Conspiracy

maandag, oktober 11th, 2021

Nou vooruit: één samenzweringstheorie kunnen we er nog wel bij hebben, helemaal als Iain Matthews en BJ Baartmans ons die influisteren.

Uiteraard waren zij samen de helft van de laatste editie van de Matthews Southern Comfort, maar die band stond stil, net als alle andere.

Tijdens die periode schreven Matthews en Baartmans samen zeventien songs en binnenkort verschijnt dan ook het album ‘Distant Chatter’ en de daarbij horende ep ‘Close Call’.

Hoeveel er op ‘Close Call’ staan, moeten we nog even raden, maar ‘Distant Chatter’ bevat in ieder geval tien songs die worden bepaald door Matthews’ kenmerkende, weemoedige stem en net zo goed door Baartmans’ prachtige gitaren: (more…)

albumpresentatie Sunshine Cleaners’ ‘Seven Acts of Mercy’

dinsdag, oktober 5th, 2021

Op zondagmiddag 17 oktober om 15.00 uur presenteren de Sunshine Cleaners hun recent verschenen derde album ‘Seven Acts Of Mercy’.

Dat doen zij in de Kleine Kerk in Veere in samenwerking met De Roos Van Culemborg. Die stichting is verantwoordelijk voor het project ‘Zeven’, waarvan dat album deel uitmaakt.

De toegang tot het concert is gratis, maar reserveren  is noodzakelijk: (more…)

Jeffrey Halford and the Healers: warmdraaien voor Europese podia….

dinsdag, september 21st, 2021

Jeffrey Halford and the Healers bereiden een nieuw album voor.

Een titel is er nog niet, net zo min als een definitieve releasedatum, maar dat die ergens in het voorjaar van volgend jaar ligt, lijkt wel zeker.

Intussen komt er af en toe al een nieuwe song uit die veel belooft. Dat geldt bijvoorbeeld voor ‘Walk tot he River’, waarin Halford de wereldwijde afkeer tegen immigratie hekelt met de nadruk op de VS, geïnspireerd door een noodlottig ongeluk die gebeurde bij de Rio Grande, de grensrivier tussen Mexico en Texas.

Die single komt op 24 september uit, maar staat gelukkig al sinds 9 september op YouTube.

In de statige ballad met een onafwendbaar ritme zit een forse portie gospelinvloeden, bijvoorbeeld in de zang van Halfords dochter Hannah: (more…)

Beatrice van der Poel: nieuw programma én nieuw album

maandag, juli 26th, 2021

Singer-songwriter extraordinaire Beatrice van der Poel heeft een nieuw programma.

‘Na de stilte’ bevat namelijk niet alleen haar al eerder gespeelde én opgenomen vertalingen van nummers van Jimi Hendrix, maar ook nieuwe songs.

Die komen van een album dat komend najaar gaat uitkomen.

Het programma is genoemd naar het nummer dat Van der Poel schreef over de stilte in Amsterdam tijdens de corona-lockdown.

Op 14 november speelt zij die voorstelling samen met haar gitarist Tim Eijmaal in het TOBACCO-theater in Amsterdam: (more…)

Flip Noorman: eindelijk Leonard Cohen achterna

maandag, juli 5th, 2021

Dwarse singer-songwriter Flip Noorman eerde Leonard Cohen niet alleen met een combinatie van een cd en een dvd, hij deed dat ook met een voorstelling in Paradiso.

Die werd zo enthousiast ontvangen dat hij met enkele van zijn Noormannen op tournee wilde toen de wereld zo ongeveer tot stilstand kwam door corona.

Nu er weer steeds mee wordt toegestaan, trekt Noorman het land in voor een serie van 31 voorstellingen in de maanden juli, september, oktober en november: (more…)

Remmelt, Muus & Femke in Haagse Acoustic Alley

woensdag, juni 2nd, 2021

De concerten in de Acoustic Alley in Den Haag gaan weer van start op zaterdag 12 juni.

Dan treden de Haagse singer-songwriters Remmelt, Muus & Femke op in de tuin van het Stadsklooster aan het Westeinde.

Doordat het aantal toegestane toeschouwers nog steeds beperkt is tot dertig, speelt de groep twee sets: een van half acht tot kwart voor negen en een van kwart over negen tot half elf.

Dat de drie die avond worden begeleid door bassist Matto Kranenburg kan hooguit een extra stimulans zijn daarbij te zijn: (more…)

online optreden Tip Jar

maandag, maart 15th, 2021

Op maandag 22 maart speelt Tip Jar van 20:45 uur tot 21:45 uur een online concert vanuit het Muziekgebouw Eindhoven.

Dat doen Arianne Knegt, Bart de Win en Harry Hendriks in het kader van De Maandag van Meurs, een serie intieme luisterconcerten.

Dat concert is te bezoeken, zij het alleen online, maar het is wél gratis.

Ongetwijfeld spelen zij daar veel songs van hun recent verschenen album ‘One lifetime’, maar daarnaast ook vast van hun vier eerdere albums.

Voor de beste verbinding ga je naar mgehv.nl/livestream  .

 

De recensies van ‘Onward’ en ‘One lifetime’ vind je in de categorie Recensies roots.

tweede album Sunshine Cleaners op komst

zaterdag, december 5th, 2020

Van het Zeeuwse trio de Sunshine Cleaners is een tweede album op komst na ‘Silent voices, songs inspired by Bonhoeffer’s prison poems’

‘Sad songs for us to bear’ wordt gepresenteerd op vrijdag 11 december a.s. om 20:00 uur via een livestream van de Middelburgse boekhandel ‘De Drvkkery’.

De presentatie is te zien via (more…)

laatste coronaconcert Tip Jar: one more time

zondag, september 27th, 2020

Vanavond speelt Tip Jar nog een keer live van acht tot negen.

Arianne Knegt en Bart de Win doen dat vanavond voor de 24e keer, maar dat is voorlopig ook de laatste, zo schrijven de twee op hun facebookpagina.

De reden is even simpel als idealistisch: ze hopen weer live te kunnen gaan spelen.

Dat hopen wij natuurlijk, ook maar intussen kunnen we vanavond dan nog een keer kijken en vooral luisteren.