Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Archive for the ‘Concerttips’ Category

Tom Mank and Sera Smolen op tournee met Rich DePaolo

maandag, november 8th, 2021

Van 13 tot en met 27 november toeren Tom Mank en Sera Smolen weer door Nederland, België en Duitsland.

De twee zijn hier graag geziene gasten met hun stemmige en verhalende folksongs.

Deze tournee valt samen met het uitkomen van hun nieuwe album ‘Like a Raindrop on a Feather’.

Daarop speelt Rich dePaolo als producer en gitarist weer een bepalende rol, net als op voorganger ‘We Still Know How To Love’.

Tom Mank en Sera Smolen worden tijddens hun eerste drie optredens begeleid door Rich DePaolo (gitaar en zang), Gait Klein Kromhof (harmonica) en Kathy Ziegler (piano, percussie en zang), tijdens het vierde alleen door Ziegler en tijdens het vijfde alleen door Klein Kromhof: (more…)

Ellen Shae op tournee met Rich DePaolo

maandag, november 8th, 2021

De Zeeuwse singer-songwriter Ellen Shae toert vanaf 14 november door Nederland.

Ze maakte drie mooie ep’s en de recentste, ‘Caged Bird’, werd geproduceerd door de Amerikaan Rich DePaolo.

Hij bepaalde de sfeer op dat album, want hij is behalve producer ook een gitarist met een zeldzaam geluid, bassist én toetsenist.

De Paolo speelt tijdens Shae’s optredens met haar mee en dat is een  extra reden om uit te kijken naar de vijf optredens die Shae tot en met 3 december met hem doet.

Een aantal keren doet ook de Vlaamse celliste Eline Deurinck mee.

Vlak voor Kerstmis doet ze dan nog een keer een solo-optreden : (more…)

singer-songwriter Liseth Horsten treedt op met haar Satellites

zondag, november 7th, 2021

De Tilburgse singer-songwriter Liseth Horsten is volop bezig met het opnemen van haar tweede ep.

Dat doet ze mat haar band The Satellites, waarin niet de minsten zitten: drummer Gabriël Peters, bassist Lucas Beukers en gitarist Eric van Dijsseldonk.

Intussen staat Horsten ook nog een aantal keren in het voorprogramma van Malford Milligan and the Southern Aces, maar ze treedt ook op eigen kracht op: (more…)

luisterconcert Eric Devries

woensdag, november 3rd, 2021

Op 18 november geeft singer-songwriter EricDevries om 19:00 uur een luisterconcert in De Watertoren in Assendelft.

Daar speelt hij vast veel songs van zijn net verschenen vierde album ‘Song & Dance Man’:

(more…)

Eagles: Europese première in Arnhem met Little Big Town én Krauss en Plant

zondag, oktober 31st, 2021

De Eagles doen volgend jaar een Europese tournee die alleen formeel die naam verdient.

De achterover leunende groep, bestaande uit drie oudgedienden, een huurling en een erfgenaam, doen precies drie landen aan, waarvan er een bovendien opnieuw niet zo erg meer bij Europa wil horen: de Eagles spelen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Op zich wel weer leuk is, dat de band op 17 juni  aftrapt in Arnhem en daarna via Liverpool (20 juni), Edinburgh (22 juni) en Dublin 24 juni) naar Hyde Park in Londen (26 juni) trekt: in een periode van tien dagen doen de Eagles vijf concerten zodat er steeds een dag is om te reizen en te rusten.

Ze worden vergezeld door het kwartet Little Big Town, bestaande uit twee hoogbenige, toch wel erg vaak over alcohol zingende belles en twee gitaar spelende en meezingende vaklui. Hun muziek is zeer zeker door country beïnvloed, maar de vier mengen daar een flinke scheut pop doorheen.

Ook in het voorprogramma het gelegenheidsduo Robert Plant en Alison Krauss, van wie na ‘Raising Sand’ (2004) op 19 november toch tamelijk onverwacht het tweede album ‘Raise the Roof’ uitkomt.

Over hun tweede album werden ze geïnterviewd door Tony Clayton-Lea van de Irish Times.

Krauss en Plant blijken ook in dat vraaggesprek dezelfde toon aan te slaan: (more…)

JP den Tex, Paul de Munnik en Kees Prins opnieuw op tournee

donderdag, oktober 21st, 2021

In 2007 trokken singer-songwriter JP den Tex, zanger-pianist Paul de Munnik en acteur-zanger Kees Prins samen door Nederland ‘Op weg naar huis’.

Ze zongen een aantal door hen vertaalde popklassiekers en een stel vertaalde songs van JP den Tex.

Nu gaan ze met de voorstelling ‘De vertalingen’ opnieuw tournee met twintig vertaalde songs van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young.

Bovendien vertellen ze de verhalen achter ieder nummer, zoals ze dat ook deden tijdens de Storyteller Specials die JP den Tex van 2017 tot 2021 organiseerde. Ook vertellen ze over hun zoektocht naar de juiste woorden voor die vertalingen, want die zijn nog niet zomaar gemaakt.

Daardoor vinden de drie de voorstelling ook ‘– niet in de laatste plaats – ook een ode aan de Nederlandse taal.’

Begeleiders tijdens deze voorstellingen zijn Yvonne Ebbers (gitaar) en Allie Summers (viool). Bovendien zullen Stephanie Struijk en Vera van der Poel de drie afwisselend ondersteunen.

Den Tex, De Munnik en Prins spelen de voorstelling vanaf 26 februari 2022.

De speellijst staat echter nu al op: (more…)

even voorstellen: The Matthews Baartmans Conspiracy

maandag, oktober 11th, 2021

Nou vooruit: één samenzweringstheorie kunnen we er nog wel bij hebben, helemaal als Iain Matthews en BJ Baartmans ons die influisteren.

Uiteraard waren zij samen de helft van de laatste editie van de Matthews Southern Comfort, maar die band stond stil, net als alle andere.

Tijdens die periode schreven Matthews en Baartmans samen zeventien songs en binnenkort verschijnt dan ook het album ‘Distant Chatter’ en de daarbij horende ep ‘Close Call’.

Hoeveel er op ‘Close Call’ staan, moeten we nog even raden, maar ‘Distant Chatter’ bevat in ieder geval tien songs die worden bepaald door Matthews’ kenmerkende, weemoedige stem en net zo goed door Baartmans’ prachtige gitaren: (more…)

albumpresentatie Sunshine Cleaners’ ‘Seven Acts of Mercy’

dinsdag, oktober 5th, 2021

Op zondagmiddag 17 oktober om 15.00 uur presenteren de Sunshine Cleaners hun recent verschenen derde album ‘Seven Acts Of Mercy’.

Dat doen zij in de Kleine Kerk in Veere in samenwerking met De Roos Van Culemborg. Die stichting is verantwoordelijk voor het project ‘Zeven’, waarvan dat album deel uitmaakt.

De toegang tot het concert is gratis, maar reserveren  is noodzakelijk: (more…)

Jeffrey Halford and the Healers: warmdraaien voor Europese podia….

dinsdag, september 21st, 2021

Jeffrey Halford and the Healers bereiden een nieuw album voor.

Een titel is er nog niet, net zo min als een definitieve releasedatum, maar dat die ergens in het voorjaar van volgend jaar ligt, lijkt wel zeker.

Intussen komt er af en toe al een nieuwe song uit die veel belooft. Dat geldt bijvoorbeeld voor ‘Walk tot he River’, waarin Halford de wereldwijde afkeer tegen immigratie hekelt met de nadruk op de VS, geïnspireerd door een noodlottig ongeluk die gebeurde bij de Rio Grande, de grensrivier tussen Mexico en Texas.

Die single komt op 24 september uit, maar staat gelukkig al sinds 9 september op YouTube.

In de statige ballad met een onafwendbaar ritme zit een forse portie gospelinvloeden, bijvoorbeeld in de zang van Halfords dochter Hannah: (more…)

Beatrice van der Poel: nieuw programma én nieuw album

maandag, juli 26th, 2021

Singer-songwriter extraordinaire Beatrice van der Poel heeft een nieuw programma.

‘Na de stilte’ bevat namelijk niet alleen haar al eerder gespeelde én opgenomen vertalingen van nummers van Jimi Hendrix, maar ook nieuwe songs.

Die komen van een album dat komend najaar gaat uitkomen.

Het programma is genoemd naar het nummer dat Van der Poel schreef over de stilte in Amsterdam tijdens de corona-lockdown.

Op 14 november speelt zij die voorstelling samen met haar gitarist Tim Eijmaal in het TOBACCO-theater in Amsterdam: (more…)