elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Concerttips (Page 1 of 56)

Nederlands-Belgische tournee The Deslondes

De Amerikaanse groep The Deslondes komt voor een tournee naar Nederland en België.

Vanaf zaterdag 27 mei spelen ze vijf keer in Nederland en twee keer in België.

De groep schoolvrienden die zich vernoemde naar een straat in New Orleans bracht verleden jaar na een lange pauze een derde album uit.

‘Ways and Means’ bevat veertien songs met invloeden uit soul, gospel en countryfolk in een sfeer die bij vlagen zeker doet denken aan de weemoed die The Band kenmerkte, ook doordat de leden afwisselend de leadzang doen en de koortjes meerstemmig zijn.

Ze spelen op:

Continue reading

ook Europese tournee Graham Nash

Graham Nash brengt zoals bekend op 19 mei as. zijn soloalbum ‘Now’ uit, de opvolger van het zowel tekstueel als muzikaal uitstekende ‘This Path Tonight’ uit 2016.

Ruim een maand eerder gaat hij al uitgebreid op tournee door de VS, nl. vanaf 12 april tot en met 17 mei en dan weer van17 juni tot en met 16 juli.

In totaal geeft hij dan 42 concerten, al zit er een maand vakantie tussen.

Ook daarna neemt hij ruim een maand vrij, maar op 29 augustus begint hij aan een Europese tournee die hem door Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, België én Nederland voert.

Tot en met 1 oktober geeft hij dan 22 concerten, waarvan er twaalf in het VK zijn. Dat hoeft niet te verbazen, want al woont Nash al decennia in de VS, hij komt tenslotte uit Blackpool en veel Engelser dan dat kun je tenslotte niet zijn.

Deense, Zwitserse, Franse en Belgische fans moeten het doen met slechts een concert, maar Duitse én Nederlandse liefhebbers komen er een stuk beter vanaf: Nash treedt daar drie keer op.

Dat doet hij niet met een volledige band, maar ook niet helemaal solo. Twee van zijn vaste musici begeleiden hem: gitarist Shane Fontayne, die ook ‘This Path Tonight’ produceerde, en toetsenist Todd Caldwell, die de productie deed van Nash’ aankomende ‘Now’.

Daarmee komt de kern van Nash’ begeleidingsgroep dus wél mee en ook dat is een reden om uit te zien naar de concerten in TivoliVredenburg op 24 september, Muziekgebouw Eindhoven op 29 september en De Oosterpoort op 1 oktober.

De naam van de tournee is Sixty Years of Songs and Stories, maar ik hoop toch vooral op veel nummers van ‘Songs for Survivors’, ‘This Path Tonight’ en ‘Now’, want ook op die nog niet uitgebrachte nieuwe bewijst Nash vast opnieuw veel meer te zijn dan een icoon uit het verleden:

Continue reading

JP den Tex: Songbook

Op zondag 2 april as. speelt JP de Tex zijn programma SONGBOOK aanstaande zondag 2 in de Nieuwe KHL in Amsterdam. Hij wordt daar begeleid door gitarist Michiel Jansen.

de aanvang is om 15.30 uur en de entree bedraagt twintig euro.


Het is de laatste voorstelling van SONGBOOK voor de zomer. In de herfst van dit jaar zal de reeks dan weer worden voortgezet.

Den Tex bladert door kriskras door zijn inmiddels dikke songboek en zingt daaruit een naantal nummers. Zichzelf begeleidend op zijn akoestische gitaar.

Tussendoor vertelt hij anekdotes uit zijn ‘artistieke zwerversbestaan’.

Michiel Jansen was ooit lid van het roemruchte new-wave bandje Oh Boy en deelde in de jaren tachtig een woning met JP.

Samen maakten ze ook enkele albums als JP & Private Life.

Het adres is:

Nieuwe KHL,

Oosterdokskade 44

1019 BN Amsterdam

Eerdere berichten over JP den Tex in Nieuws en Concerttips.

De recensies van ‘Bad French’, ‘La Fille au Chewing Gum’, ‘Wolf’, ‘De vertalingen: elf iconische popsongs’ en zijn recente, met toetsenist Rob van Donselaar gemaakte  ‘The Starlight Adventure’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.

De recensie van ‘Speak Diary’ vind je dan weer in Recensies roots.

akoestisch optreden Liseth Horsten & the Satellites

Op dinsdag 14 maart as. spelen Liseth & the Satellites akoestisch in de Blue Room Sessions in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Lisette Horsten wordt dan begeleid door gitarist Eric van Dijsseldonk en bassist Lucas Beukers.

Aanvang is 20:30 uur en een kaartje kost achttien euro.

De recensie van Liseth Horstens ep ‘Kites & Traffic Lights’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter en berichten over ‘Miss’ in de categorie Nieuws.

Daniël Lohues ‘allenig’ op tournee

Singer-songwriter Daniël Lohues gaat na een periode van afzondering weer op tournee, al doet hij dat deze keer zonder band.

Hij toert van 1 maart tot half juni door Nederland en veel van zijn 39 optredens zijn inmiddels al uitverkocht.

Dat komt vermoedelijk ook, doordat zijn vele fans weten dat hij solo of met een enkele begeleider op zijn best is, doordat juist dan de nuances in zijn teksten en zijn laconieke humor blijken:

Continue reading

Dieter van der Westen toert met en zonder Band

De Dieter van der Westen Band kreeg goede recensies voor hun recente ‘Honesty of the Hopeful’.

Ik sloot me graag aan bij dat koor, want het door Dieter en Eric van der Westen opgenomen soloalbum ‘The Sun Will Rise Again’ beviel mij ook prima en mijn verwachtingen waren dus hoog gespannen.

Het is dan ook goed te weten, dat Dieter van der Westen uitgebreid door Nederland toert. Dat dat hij met zijn band en met zijn broer. Er is dus alle gelegenheid hem te gaan zien en horen:

Continue reading

songswap JP den Tex en Giulia Milanta

Op dinsdagavond 7 maart doet singer-songwriter JP den Tex in het intieme Mascini Theater op de Zeedijk een ‘songswap’ met de Italiaans-Amerikaanse singer-songwriter Giulia Millanta. 

Zij is dan in Nederland voor optredens en grijpt de kans aan om met Den Tex op te treden, doordat hij in zijn songs duidelijke Europese invloeden verwerkt.

Dat doet de in Italië geboren en getogen Millanta soms ook, hoewel haar songs over het algemeen zeer rootsy zijn.

Niet voor niets emigreerde zij naar Austin, Texas om daar te proberen haar muzikale droom waar te maken.

Ze maakte al een groot aantal goede albums, waarvan ik door de loop van de jaren ook steeds songs draaide, vanaf  haar ‘The Funambulist’ uit 2014

Ook van ‘Moonbeam Parade’(2017), ‘Conversation with a Ghost’ (2019) en ‘Tomorrow is a Bird’ (2020) draaide ik met veel plezier nummers, terwijl ik van haar nieuwe ‘Woman on the Moon’ niet alleen songs draaide, maar die ook reenseerde en goed zo goed vond, dat ik het album vierenhalve van de maximale vijf sterren gaf.

Die recensie vind je in de categorie Recensies roots.

Mijn liefde voor de romantische ziel van singer-songwriter JP den Tex hoeft geen betoog.

De recensies van ‘Bad French’, ‘La Fille au Chewing Gum’, ‘Wolf’, ‘De vertalingen: elf iconische popsongs’ en zijn recente, met toetsenist Rob van Donselaar gemaakte  ‘The Starlight Adventure’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.

De recensie van ‘Speak Diary’ vind je dan weer in Recensies roots. Dat wordt op 7 maart as. dus een heel interessante avond: twee mooie singer-songwriters in een kleine zaal, zodat ze hun ziel nog meer moeten blootleggen dan anders al.

Daarheen dus, zou ik zeggen:

Continue reading

Hans Theesink: wervelwind

Bluesman Hans Theessink mag dan inmiddels 74 zijn, hij toert nog steeds als een bezetene.

Dat betekent dus dat hij ook weer naar Nederland én België komt voor zijn jaarlijkse optredens, maar komend jaar doet hij dat samen met Big Daddy Wilson, met wie hij in 2021 het duo-album  ‘Pay Day’ uitbracht.

Vanaf 18 maart tot en met 26 maart treden zij acht van de negen avonden op en dat betekent voor de fans dus acht kansen hen te zien en vooral te horen.

Eind april komt Theessink dan weer naar Nederland en Duitsland voor vier solo-optredens in vier dagen:

Continue reading
« Older posts