elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: concerttips (Page 1 of 58)

Europese I Rise Up-tournee Larry John McNally

Singer-songwriter maakt dit voorjaar een Europese tournee die hem in ieder geval naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Tsjechië en Nederland voert.

Op 1 maart treedt McNally op in Barcelona, op 6 maart in Leytontone in Greater Londen, op 11 maart in Cowes op het Isle of Wight, op 21 maart  in Amsterdam, terwijl hij op zondag 24 maart om 16:00 in De Harmonie in edam optreedt.

Dat is dan zo goed zals zeker zijn laatste Nederlandse optreden, want op 25 maart staat hij in het Tsjechische Ceský Krumlov.

Dat aantal optredens zal nog wel groeien, want McNally schreef op Facebook dat hij vanaf eind februari tot begin april in Europa is.

JP den Tex: goede voornemens

Zoals elk jaar trapt singer-songwriter JP den Tex het jaar af met de aankondiging van een aantal optredens.

Op 20 januari, 16 februari en 8 en 23 maart staat hij op de planken met verschillende muzikale voorstellingen.

De eerste voorstelling is er een in de serie The Starlight Adventure unplugged: Dern Tex treedt dan op met gitarist Michiel Jansen, contrabassist Harm Wijntjes en accordeonist Marius Bos en speelt de songcyclus ‘The Starlight Adventure –  a song cycle’. Die vindt plaats in het Amsterdamse Ramses Shaffyhuis.

Op 16 februari speelt Den Tex samen met Stephanie Struijk in het Betty Asfalt Complex een Storyteller Special. Die gaat over op reis zijn en via Joni Mitchell verrijkt thuiskomen.

Op 8 maart is gitarist Erwin van der Ligten Den Tex’ muzikale metgezel in Podiumcafé de Brouwerij in Alkmaar in een andere Storyteller Special, terwijl Den Tex op 23 maart samen met Michiel Jansen het programma SONGBOOK brengt in Theater de Wegwijzer, in Nieuw- en Sint Joosland (bij Middelburg). 

Ook op 11 april spelen ze het we het in het piepkleine Theater Mascini op de Zeedijk in Amsterdam nog een keer.

Eerdere berichten over JP den Tex in Nieuws en Concerttips.

De recensies van ‘Bad French’, ‘La Fille au Chewing Gum’, ‘Wolf’, ‘De vertalingen: elf iconische popsongs’ en zijn recente, met toetsenist Rob van Donselaar gemaakte  ‘The Starlight Adventure’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.

De recensie van ‘Speak Diary’ vind je dan weer in Recensies roots.

Engelse en Nederlandse tournee Jude Johnstone

De Amerikaanse singer-songwriter Jude Johnstone blijkt bezig aan een Engelse tournee.

Daar doet ze verbazend veel optredens, al rechtvaardigt de kwaliteit van haar acht albums die zeker.

Dat ze de Atlantische Oceaan is overgestoken, is niet eens de grootste verrassing: vanaf 25 januari as. blijkt ze ook drie keer op te treden in Nederland.

Dat is niet minder dan een wonder, want Johnstone lijkt alleen bekend bij een kleine schare liefhebbers, al werden sommige van haar songs opgenomen door onder anderen Trisha Yearwood, Bonnie Raitt, Stevie Nicks en Johnny Cash.

In Kippenvel draai ik al jaren songs van haar albums, dus haar optredens zijn zeker iets om naar uit te kijken.

Op 25 januari treedt Johnstone op in Qbus in Leiden, op 26 januari in The Cactus Café in Hengelo en op 28 januari in Tinus in Panningen.

Dat doet ze onder de naam ‘The Last of the Romantics Tour’, samen met Kevin Montgomery, Michael Scott Boudreaux en Johnny MacKinnon.

Het lijkt erop dat Johnstone Montgomery voorprogramma vormt en en dat Boudreaux en MacKinnon Montgomery begeleiden, maar helemaal zeker is dat ook weer niet…

De recensies van ‘Mr. Sun’, ‘A quiet girl’, ‘Shatter’ en ‘Living Room’ vind je in ieder geval in de categorie Recensies singer-songwriter.

Hidden Agenda Deluxe toert als Hidden Xmas Deluxe met Susan Cattaneo

Hidden Agenda Deluxe maakt zich weer op voor de jaarlijkse kersttoernee onder de zeer gepaste seizoensnaam Hidden Xmas Deluxe.

Zanger-gitarist BJ Baartmans, bassist Gerald van Beuningen en drummer Sjoerd van Bommel hebben weer een Amerikaanse zangeres gevonden om als frontvrouw te fungeren tijdens een serie van tien optredens van 13 tot en met 22 december.

Met Susan Cattaneo spelen en zingen ze een mix van eigen songs en nummers die horen bij de winter en de kerst, maar gelukkig hebben ze bij die laatste soort een voorkeur voor songs met een originelere invalshoek dan ‘Jingle Bells’: op net met Oh Susanna gemaakte album ‘Angels in the Snow’ stonden in 2019 bijvoorbeeld  aan kerst verwante songs van Joni Mitchell, Lyle Lovett, Steve Earle, Townes van Zandt en Robbie Robertson.

Continue reading

albumpresentatie Dusty Stray’s ‘Fire Place’

Op zondag 3 december presenteert Dusty Stray zijn nieuwe, zesde album ‘Fire Place’ in Theater De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7, 1013 HP Amsterdam.

Dat doet Jonathan Brown met een volledige band om 20:00 uur. Door het aangekondigde gebruik van speciale rekwisieten en projecties wordt dat een complete theatervoorstelling, hoewel in de omschrijving dat de ‘uitvoering en viering van Fire Place (zal) lijken op een avond bij de open haar: warm en beschut, introspectief en licht hallucinerend.’ Mijn inziens de nadruk zou moeten liggen op het derde en vierde woord van de omschrijving en niet op de eerste twee.  

Een kaartje voor dat concert kost vijftien euro.

De recensies van ‘Light Years Away’ en ‘Fire Place’ vind je in de categorie recensies singer-songwriter.

Nederlands-Belgische tournee Rob Lutes

De Canadese singer-songwriter Rob Lutes komt naar Europa voor optredens met zijn vaste gitarist Rob MacDonald.

Daarbij besteden de twee veel tijd in Nederland, waar daar zijn ze door de jaren heen vaste gasten geworden.

Vanaf woensdag 29 november treden ze tot en met 9 december tien keer op in Nederland en twee keer in België. Ze staan dus elke avond op een podium in de buurt en op zaterdag 2 december zelfs twee keer.

Lutes maakte dan ook al zeven mooie studioalbums en een livealbum die soms inderdaad moeilijk te krijgen zijn, zoals ‘Come Around’, zijn meest recente.

Dat is meer dan jammer, want hij schrijft prachtige songs en zingt die emotioneel, terwijl hij zich omringt met uitstekende rootsmuzikanten, van wie Rob MacDonald er een is.

de speellijst:

Continue reading

Dayna Kurtz & Robert Maché op tournee in Nederland en België

Zangeres pur sang Dayna Kurtz is een graag geziene gast in Nederland, waar ze beroemder lijkt dan in de VS.

Die relatieve onbekendheid in haar vaderland is naar voor haar, want zij verdient een veel groter publiek dan zij heeft. Datzelfde geldt overigens in Nederland, waar ze nog steeds optreedt in kleine zalen.

Bijkomend voordeel is dan weer, dat die zalen vol zitten met echte fans en dat haar optredens een intieme gebeurtenis worden, iets wat goed overeenkomt met haar indringende teksten.

Vanaf half november toeren Kurtz en haar gitarist Robert Maché weer uitgebreid dor Nederland en België en zijn er dus veel kansen om je door haar te laten betoveren:

donderdag 16 november: Metropool, Hengelo


vrijdag 17 november: Roode Haan, Westeremden


zaterdag 18 november: GIO@Tilliander, Oisterwijk


zondag 19 november: Doornroosje, Nijmegen

woensdag 22 november: Paard, Den Haag  

vrijdag 24 november: GC De Wildeman, Herent


zaterdag 25 november: de Oostkerk, Middelberg


zondag 26 november: Victorie, Alkmaar


woensdag 29 november: Spot – Lutherse kerk, Groningen


donderdag 30 november: Burgerweeshuis @ Penninckshuis, Deventer


vrijdag 1 december: TivoliVredenburg, Utrecht

Bij ‘Vrije geluiden’ van de vpro klonk haar ‘It’s How You Hold Me’ bijvoorbeeld ooit zo:

Continue reading

Boaz bij De Amer

Op zondag 29 oktober reedt Boaz op in De Amer.

Boaz bracht in 2022 zijn debuutalbum ‘Keep It Simple’ uit. Dat album besprak ik met veel plezier voor muziekmagazine Heaven en ik draai er sindsdien regelmatig een song van in Kippenvel.

Boaz nam deel aan de tv-talentenjacht ‘We want more’ en eindigde daar ergens in de middenmoot: hij werd tien of elfde.

Op ‘Keep It Simple’ bewijst hij echter dat hij een winnaar is en misschien ook in dat programma wel dé winnaar had moeten zijn.

De recensie van zijn ‘Keep It Simple’ vind je in de categorie Recensies roots.

Af en toe treedt hij op en dat doet hij ook op zondag 29 oktober as. in café De Amer om 14:00 uur tot ongeveer 15:30 uur.

Een kaartje kost 25 euro en reserveren kan via:

Continue reading

Jim White op tournee

Singer-songwriter Jim White is al heel lang een vaste waarde, maar tegelijkertijd nog altijd een outsider ondanks het feit dat hij in 1997 debuteerde met (‘The Mysterious Tale of How I Shouted) Wrong-Eyed Jesus’ en sindsdien inclusief deze nieuwe tien album uitbracht.

Vermoedelijk zou hij ook niet anders willen, want als een ding duidelijk is, is het dat White muziek maakt op zijn eigen voorwaarden: zo moest hij voor het financieren van de opnamen van een van zijn albums veel van de door hem verzamelde muziekinstrumenten verkopen. Dat is inderdaad een paradox…

Recent is van hem een album uitgekomen met al in 2009 gemaakte opnamen. ‘Permanent stranger’ bracht hij niet uit onder zijn eigen naam, maar onder de naam Mama Lucky. Misschien is dat doordat hij dat maakte in innige samenwerking met producer Tucker Martine, misschien doordat de songs destijds niet pasten bij zijn andere.

Ook dat is echter een paradox, want White heeft zich zelden iets gelegen laten liggen aan de grenzen van genres: hoewel hij in het begin van zijn carrière werd bestempeld tot ‘king of country noir’ heeft dat label hem nooit gepast, want hij bewijst elke keer iemand anders te zijn dat dat.

White komt toeren door Nederland, België en Duitsland met twee muzikanten als begeleiders: Nicolas Rombouts op gitaar en Geert Hellings op bas.

Die tournee begon al op vrijdag 20 oktober in Brussel, maar gelukkig is er nog voldoende gelegenheid hem wél te gaan zien en horen:

Continue reading

Spanjers, Van Dijsseldonk en Planteijdt toeren als The Band

Toetsenist Roel Spanjers en gitaristen Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt toeren door Nederland met een concert waarin ze songs van The Band spelen.

Dat doen ze met Hans van der Lubbe op bas en fiddle, Roland Brunt op saxofoons en fluit en Mischa Porte en Erik Hoeke als drummers.

Het is niet hun eerste tournee, want Spanjers, Van Dijsseldonk, Planteijdt en Van der Lubbe zaten ook al in de bezetting van de groep die  samen met Leo Blokhuis de theatervoorstelling ‘The Band: Music from Big Pink to The Last Waltz’ maakte. Ook in andere  jaren trokken ze met een soortgelijke voorstelling door het land.

Elke keer bewezen ze, dat ze zo dichtbij The Band komen als maar mogelijk is.

Dat deden ze trouwens ook al op Spanjers’ tot nu toe enige soloalbum ‘Birdcatcher’ en op het titelloze ep’tje dat Spanjers, Van Dijsseldonk en Planteijdt in 2015 samen maakten.

Dat zijn even zoveel redenen om ze te gaan zien, maar uiteraard vooral te gaan horen.

de speellijst:

Continue reading
« Older posts