elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Dossier Politiek en popmuziek (Page 1 of 15)

gitarist Ted Nugent ‘kalmeert’ aanhangers Donald Trump

Ted Nugent zag in de door Donald Trump zelf verspreide geruchten over zijn aanstaande arrestatie weer een mooie kans om zichzelf maar weer eens in de schijnwerpers te zetten.

De al lang in zijn eigen waarheid verdwaalde rocker dringt er bij de Trump-aanhangers op aan, dat ze ‘vredelievend’ moeten blijven in zijn eigen dagelijkse ‘The Nightly Nuge’.

Die is op diverse plekken op het internet terug te vinden.

De reden is volgens Nugent de volgende: ‘Because Antifa, Black Lives Matter and these imported Chinese nationals and Somali nationals who are coming across our open border, as orchestrated by Biden Satan gang, they are ready to do battle. ‘

Daaruit blijkt natuurlijk al een duidelijke stellingname, maar wie die er nog onvoldoende uit heeft weten te kristalleren, geeft Nugent nog een reden waarom de Trump-getrouwen nu nog niet aan het vechten moeten slaan.

Als een oudtestamentische profeet stelt Nugent: ‘Remain peaceful and shine a positive, loving, patriotic light on the darkness, as perpetrated by this Satan Manhattan D.A., and let them show their cards, because if it all goes down as it’s already headed for, the trajectory is that… we will win this election with this great President Trump in a landslide. Because Satan has made his move; now Michael The Arcangel can make ours.’

Daarna strooide hij nog meer soortgelijke praat over zijn luisteraars uit:

Continue reading

petitie om Roger Waters toch te laten optreden van Eric Clapton, Nick Mason en anderen

Het besluit van het gemeentebestuur van Frankfurt om Roger waters te verbieden in die stad op te treden vanwege zijn als antisemitisch omschreven meningen heeft een reactie veroorzaakt bij een aantal collega-muzikanten.

Onder hen zijn niet de minsten, want gitarist Eric Clapton, Pink Floyd-lid Nick Mason en Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello horen tot de initiatiefnemers.

Inmiddels hebben Brian Eno, Peter Gabriel, Soft Machine’s Robert Wyatt en actrices Susan Sarandon en Jullie Christie en filmregisseur Ken Loach hun steun betuigd en is de petitie meer dan tienduizend keer ondertekend.

De petitie stelt dat Waters’ standpunten passen in zijn jarenlange protest tegen de ‘illegale en onrechtvaardige’ manier waarop Israël de Palestijnen behandelt en dat die kritiek nu opzettelijk wordt bestempeld als antisemitisme:

Continue reading

concert Roger Waters door stadsbestuur Frankfurt geannuleerd

Het stadsbestuur van Frankfurt heeft voor 28 mei het geplande concert van Roger Waters geannuleerd.

Dat kan de stad doen, doordat het samen met de deelstaat Hessen eigenaar is van de Festhalle, waar het concert zou plaatsvinden.

Waters heeft een ‘voortdurende anti-Israëlische houding’ die volgens Frankfurt neerkomt op antisemitisme. Het verbod is daartegen een signaal, juist doordat Waters vanwege zijn bekendheid invloedrijk is.

Zo vergeleek Waters de manier waarop Israël zijn Palestijnse inwonders behandelt met het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime.

In die Festhalle werden na de Kristallnacht in 1938 drieduizend joodse mannen gevangen gehouden en afgevoerd naar concentratiekampen. Een gedenkplaat op het plein voor de zaal herinnert daaraan.

Dat maakte Waters’ Israël-standpunten extra gevoelig.

Eerdere berichten over Water’s politieke standpunten vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.

Rod Stewart neemt stelling

Rod Stewart heeft zich in een interview in The Sunday Times gekeerd tegen het wereldkampioenschap voetballen in Quatar en tegen Iran.

Stewart vertelt dat hij meer dan een miljoen dollar (zo’n 961.000 euro) kreeg aangeboden om er vijftien maanden geleden een optreden te geven, maar dat hij dat aanbod heeft afgeslagen gezien de rumoer die er is ontstaan rond het WK. Steward zegt dat het niet juist zou zijn geweest te gaan. Ook zegt hij dat Iran zou moeten worden uitgesloten van het toernooi vanwege het leveren van wapens.

Daarmee zal hij de drones bedoelen, die Iran aan Rusland verkocht om Oekraïne mee te bestoken.

Stewart heeft zich al eerder tegen Rusland uitgesproken en ook Oekraïnse vluchtelingen onderdak verschaft.

Eerdere berichten over Rod Stewart vind je in de categorieën Nieuws en Dossier Politiek en popmziek.

Rod Stewart: atypische huisbaas…

Rod Stewart en zijn vrouw Penny Lancaster hebben een huis gehuurd voor een Oekraïense familie.

Stewart en Lancaster betalen de huur van de woning en de rekeningen van een echtpaar met vijf kinderen in de leeftijd van twee tot en met zeventien voor minstens een jaar

Het gezin ontvluchtte Oekraïne in februari.

Stewart zei in een toelichting, dat het feit dat hij zes jaar geleden geridderd werd hem daartoe heeft gestimuleerd. Dat kreeg hij vanwege zijn verdiensten voor de muziek en voor zijn liefdadigheidswerk.

Normaal gesproken doet hij dat in stilte. Zo financierde hij drie vrachtwagens die vol hulpgoederen naar de Pools-Oekraïense grens reden en zestien vluchtelingen mee terug namen en nam hij al twee Oekraïense vluchtelingen in dienst op zijn landgoed in Essex.

Hij denkt erover nog een huis beschikbaar aan Oekraïners beschikbaar te stellen:

Continue reading

Pink Floyd-nummer als steun aan Oekraïne

Pink Floyd-leden David Gilmour en Nick Mason hebben een nummer uitgebracht als steun aan Oekraïne in de oorlog tegen de Russische invasie.

In ‘Hey, Hey, Rise Up’ spelen de gitarist Gilmour en drummer Mason met sessiebassist Guy Pratt en toetsenist Nitin Sawhney achter de ingedubde zang van de Oekraïense zanger Andrij Chlyvnjoek, die het patriottistische ‘The Red Viburnum’ zingt.

Chlyvnjoek brak een tournee van zijn groep Booombox af om zich als soldaat te melden en lag ten tijde van de opname van het nummer gewond in een Oekraïens ziekenhuis.

Het geluid komt van een Instragram-filmpje dat Gilmour kreeg toegestuurd.

De opbrengst gaat in zijn geheel naar Ukraine Humanitarian Relief:

Continue reading

U2: actuele akoestische versie ‘Sunday Bloody Sunday’

U2 heeft een akoestische versie van hun klassieker ‘Sunday Bloody Sunday’ online gezet.

Dat gebeurde ter gelegenheid van het feit dat het vijftig jaar geleden is dat het Britse leger het vuur opende op demonstranten die in Londonderry protesteerden. Tijdens de rellen die toen uitbraken, doodden Engelse soldaten veertien van hen.

Bono zingt , alleen begeleid door The Edge, een andere tekst in het laatste couplet: Here at the murder scene / The virus of fiction, reality TV/ Why so many mothers cry/ Religion is the enemy of the Holy Spirit guide/ And the battle just begun/ Where is the victory Jesus won?’ en het filmpje is doorsneden met beelden van destijds:

Continue reading

Eric Clapton legt zichzelf uit…

Eric Clapton heeft nog maar eens zijn motieven uitgelegd om muzikaal stelling te nemen tegen de coronavaccinaties.

Hij voelde zich daartoe gedwongen doordat hij al anderhalf jaar niet had kunnen optreden en hoorde toen dat Van Morrison zich keerde tegen de door de overheid ingestelde beperkende maatregelen.

Daarna kreeg hij het vermoeden dat mensen onbewust werden beïnvloed om zich te laten vaccineren door verborgen boodschappen op YouTube en in de bevooroordeelde media, zo stelde hij.

Vroeger was de BBC onpartijdig in het duiden van politiek, maar nu deed de BBC ‘alleen nog maar verslag van het opvolgen van de voorschriften en gehoorzaamheid.’

Deze meningen ventileerde hij in een interview op afstand (dat dan weer wel…) met ‘The Real Music Observer’:

Continue reading

nieuwe single Eric Clapton: ‘Heart of a Child’

Eric Clapton heeft een nieuwe single uitgebracht.

Clapton schreef de tekst van de van vage Zuid-Amerikaanse invloeden en akoestische solo’s voorziene ballad ‘Heart of a Child’ samen met zijn nieuwe vriend Robin Monotti, zijn bondgenoot in zijn strijd tegen de coronamaatregelen en -vaccinaties.

De tekst van het zeven minuten lange nummer lijkt daar ook over te gaan, zij het indirect: ‘Turn off the TV / Throw your phone away / Don’t you remember / What your daddy used to say / Don’t break the heart of your child / Don’t let your fear drive you wild.’

De blijkbaar door Banksy geïnspireerde video laat pessimistisch stemmende graffiti zien op muren en schuttingen in een desolate stad:

Continue reading

Noord-Ierse minister van Volksgezondheid daagt Van Morrison

Robin Swann, de Noord-Ierse minister van Volksgezondheid, heeft Van Morrison voor de rechter gedaagd.

De reden is dat Morrison Swann ‘heel gevaarlijk’ noemde in een woedende speech die hij hield tijdens een diner met gasten voor wie hij later zou optreden. Ook had Morrison Swann eerder al een ‘bedrieger’ genoemd.

Swann had Morrison daarvoor bekritiseerd vanwege zijn stellingname tegen de lockdown vanwege corona. Swann zei toen dat Morrison’s uitlatingen aanhangers van complottheorieën zouden steunen’.

Swann’s advocaat verwacht dat de zaak begin volgend jaar voorkomt.

De advocaten van Morrison zeggen dan weer dat ze het betreuren dat Swann de juridische stappen nodig vond en dat ze teleurgesteld zijn dat de aangifte zoveel publiciteit genereert, maar dat Morrison’s uitlatingen het publieke belang dienden en terechte kritiek waren.

 

Eerdere berichten over Van Morrison’s corona-standpunt vind je in de categorie Dossier: Politiek en popmuziek.

« Older posts