Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Archive for the ‘Dossier Politiek en popmuziek’ Category

Eric Clapton: geen concerten met vaccinatiebewijzen

donderdag, juli 22nd, 2021

Eric Clapton vindt het verplicht stellen van een vaccinatiebewijs voor concertbezoekers discriminatie.

Daarom zal hij geen concerten geven waar die eis wordt gesteld, zo heeft hij laten weten.

Dat is zijn reactie op de bekendmaking van de Britse premier Boris Johnson dat dergelijke passen vereist zijn om toegang te krijgen tot een nachtclub of concertzaal.

Clapton gebruikte opnieuw het Telegram-account van corona-ontkenner Roberto Monotti als spreekbuis voor zijn mening. Daar ventileerde hij ook al eerder zijn opinie over de inentingen en de tijdelijke, zijns inziens desastreuze gevolgen voor zijn eigen gezondheid.

Hij zal eventueel zelfs concerten annuleren waar een ‘gediscrimineerd publiek ’aanwezig is als gevolg van een dergelijke eis, zo schrijft hij.

Ook nam hij een link op naar Van Morrison’s antivaccinatielied ‘Stand and Deliver’, waarop hij gitaar speelt.

Dit alles zou betekenen dat zijn in het Verenigd Koninkrijk geplande concerten voor mei 2022 niet door zouden gaan.

 

Eerdere berichten over het antivaccinatiestandpunt van Eric Clapton en Van Morrison vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.

Eric Clapton: interview ter verdediging coronastandpunt

dinsdag, juni 15th, 2021

Eric Clapton heeft een interview gegeven van zo’n 25 minuten waarin hij zijn standpunt over het vaccinatiebeleid van de Britse  regering verdedigt.

Zijn wantrouwen daartegen kwam aanvankelijk voort uit zijn kritiek op de manier waarop de Engelse regering Brexit erdoor joeg, maar na het annuleren van zijn wereldtournee werd dat nog sterker.

Na zijn eerste injectie ervoer hij een week lang heftige bijwerkingen, maar daarna kwam hij in contact met ene Robert Menotti, die ‘andere feiten’ aan hem presenteerde.

Clapton voelde zich namelijk geïsoleerd, ook doordat zijn kinderen heftig voor vaccineren bleken: (more…)

Van Morrison: kalmte kwijt….

maandag, juni 14th, 2021

Van Morrison staat al decennia bekend om zijn nukkige, opvliegende karakter, maar corona heeft daar geen goed aan gedaan.

Zo verloor hij niet alleen zijn kalmte, maar ook zijn gevoel voor decorum, toen  een reeks van vier concerten van hem kort van te voren werd afgelast.

Morrison zou optreden in het Europa Hotel in Belfast, maar de concerten werden verboden door de autoriteiten in verband met de coronamaatregelen.

Op zich was dat niet verrassend, want alle concerten zijn al verboden, maar het Europa Hotel had de hoop ze als tests te laten kwalificeren, opdat ze konden doorgaan.

Toen dat plan mislukte, zweepte Morrison zijn publiek op, dat voorafgaand aan het optreden zat te dineren in het hotel.

Hij noemde Rob Swann de minister van Volksgezondheid van Noord-Ierland, ‘heel gevaarlijk’ in een steeds woedender toespraakje, waarbij hij ook nog Ian Paisley bij zich riep om hem in zijn gescandeerde kreet te ondersteunen. Paisley is lid van de Democratic Unionist Party en in die hoedanigheid lid van het Noord-Ierse parlement, terwijl Swann lid is van de Ulster Unionist Party, die zich inderdaad aan de andere kant van het politieke spectrum ophoudt.

Morrison’s woordkeus was een parafrase van de woorden die Swann gebruikte om Morrison’s afwijzing van het anticorona-beleid te veroordelen en de songs die hij daarover op het internet zette.

 

Eerdere berichten over Van Morrison vind je in de categorie Nieuws en die over zijn politieke ideeën in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.

 

Eric Clapton: corona-ontkenner

woensdag, mei 19th, 2021

Tot nu toe hadden we het een beetje weggestopt, maar Eric Clapton heeft zich nog maar weer eens negatief uitgelaten over corona-vaccinaties.

Eerder al nam hij stelling door gitaar te spelen op een van de songs die Van Morrison uitbracht met daarin een felle aanklacht tegen de Britse regering, maar nu heeft hij berichten over de veiligheid van de vaccins ook ‘propaganda’ genoemd.

Dat deed hij op basis van zijn eigen ervaringen na gevaccineerd te zijn in een brief naar een Italiaanse architect, Robin Monotti Graziadei, die bekend staat als een activist tegen de corona-maatregelen.

Daarin klaagt hij vooral over de bijwerkingen die zowel de eerste injectie als de tweede op hem hadden.

Hij ondervond met name na de tweede injectie tijdelijke bijwerkingen die hij ‘rampzalig’ noemt: handen die afwisselend gevoelloos waren of in brand leken te staan gedurende twee weken.

Hij schrijft eraan te hebben getwijfeld of hij nog gitaar zou kunnen spelen, maar neemt daarna een te korte bocht: door zijn neuropathie zou hij het vaccin nooit hebben moeten nemen, maar de propaganda zei nu eenmaal dat het veilig was voor iedereen….

Voor logisch redeneren krijgt Clapton intussen dus nog geen voldoende.

 

Eerdere berichten over Eric Clapton vind je in de categorie Nieuws en die over het coronastandpunt van Van Morrison in het Dossier Politiek en popmuziek.

Ted Nugent doktert erop los

woensdag, mei 12th, 2021

In een livestream heeft gitaarrocker en corona-ontkenner Ted Nugent uitgelegd hoe hij het ‘Wuhan-virus’ in een week tijd heeft verslagen, terwil vrienden van hem nog altijd aan de zuurstoftanks liggen, hoewel ze afstand tot anderen hielden.

Alle reden voor Nugent om dus de Centers for Disease Control and Prevention  en Anthony Fauci, de directeur van het U.S. National Institute of Allergy and Infectious Diseases in diskrediet te brengen.

Hij was naar eigen zeggen succesvol met een combinatie van supplementen, hydrocholoquine en ivermectine en het eten van wild en biologisch-dynamische groenten.

Het eerste is een malariamedicijn en het tweede een middel tegen darmwormen en tegen rivierblindheid.

Die worden gepropageerd door America’s Frontline Doctors, een rechtse organisatie die dat doet zonder medisch bewijs.

Wel werden oprichtster Simone Gould en hoofd communicatie John Strand beiden in staat van beschuldiging gesteld in verband met de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari, toen daar de overwinning van Joe Biden werd vastgesteld.

 

Eerdere berichten over Ted Nugent vind je in de categorie Dossier Popmuziek en politiek.

 

Van Morrison: slachtoffer van censuur?

woensdag, april 28th, 2021

De dwarse Ierse bard Van Morrison heeft in een interview met The Sunday Times haarfijn uitgelegd waardoor het kwam dat hij zoveel kritiek kreeg op zijn serie songs tegen de  door de Britse regering afgekondigde lockdown.

Hij vraagt zich erin af of poëtische vrijheid en de vrijheid van meningsuiting niet langer geaccepteerd zijn.

Daaraan wijt hij dan ook de vele negatieve reacties op zijn toch niet mis te verstane teksten: in ‘No More Lockdown’ zong hij bijvoorbeeld dat de maatregelen rond de lockdown er waren om de Engelsen tot slaaf te maken en veroordeelde hij de ‘crooked facts’.

 

Een eerder bericht over Morrison’s coronastandpunt vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.

 

 

Ted Nugent: strijd tegen satanisten

woensdag, april 28th, 2021

Ted Nugent ontkende ooit de ernst van de corona-epidemie: zo zouden artsen in heel Amerika de doodsoorzaak vervalsen door ten oprechte corona op te geven als oorzaak van het overlijden van mensen die stierven aan de gevolgen van andere ziekten.

Hoe het ook zij, Nugent kreeg uiteindelijk zelf ook corona.

Dat leidde tot vreugde in het kamp van de Nugent-haters, van wie sommigen hem toewensten dat hij aan de gevolgen ervan zou overlijden.

Dat is uiteraard niets minder dan verwerpelijk, maar Nugent kon dat niveau blijkbaar makkelijk aan, of misschien ging hij er nog wel onderdoor.

Hij noemt hen ‘satanisten’ en een ‘satanische bende die duivels is in hun haat en het vieren van  het lijden van anderen’.

Hij weet wel wie daar achter schuilgaan: (more…)

Van Morrison: protestsongs tegen lockdown

woensdag, september 23rd, 2020

Van Morrison is op de barricade geklommen voor de vrijheid. Dat vindt hij tenminste zelf, want hij protesteert tegen de anticoronamaatregelen van de regering van het Verenigd Koninkrijk.

Zoals dat hoort bij vrijheidsstrijders, gebruikt hij daarbij sterke symbolen. De titel ‘No more lockdown’ spreekt al boekdelen, maar de Morrison’s tekst doet daar nog een schepje bovenop: ‘No more lockdown/No more government overreach/No more fascist bullies/Disturbing our peace/No more taking of our freedom/And our God-given rights/Pretending it’s for our safety/When it’s really to enslave.

In ‘As I walked out’ zingt de altijd al mopperige Ierse bard: ‘Well on the government website from the 21 March 2020 / It said COVID-19 was no longer high risk.’

Die tekst valt daar inderdaad te lezen, maar dat maakt corona ook niet tot een zomergriepje, want die status is voorbehouden aan zeer dodelijke ziektes als ebola. Corona had in het V.K. in januari ook een tijdje die status, maar dat werd herroepen, toen er meer over bekend werd.

In een verklaring op zijn website schrijft Morrison: (more…)

Neil Young: toch proces tegen Donald Trump

woensdag, augustus 5th, 2020

Neil Young heeft er lang over nagedacht, maar op 4 augustus heeft hij toch een aanklacht ingediend tegen Donald Trump, en dan in het bijzonder tegen diens gebruik van songs van Young zonder diens toestemming tijdens verkiezingsbijeenkomsten.

Aanvankelijk sprak Young alleen zijn afkeuring over dat feit uit via Twitter en later herhaalde hij dat in een open brief, eraan toevoegend dat hij geen proces zou aanspannen omdat de president het druk genoeg had met het bestrijden van de corona-epidemie.

Daarna twijfelde hij via zijn website aan zijn beslissing en nu is het er dan toch van gekomen.

Young klaagt Trump aan voor het bewust negeren van het feit dat hij heeft aangegeven niet te willen dat zijn songs zouden worden gebruikt tijdens verkiezingsbijeenkomsten en het bewust draaien ervan ondanks het gebrek aan toestemming daarvoor.

Young wil dan ook de maximale schadevergoeding voor het moedwillig inbreuk maken op zijn copyright.

 

Eerdere berichten over Neil Young’s politieke stellingname vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek. Ander nieuws over hem vind je in de categorie Nieuws. De recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie recensies rock en die van ‘Homegrown’ onder recensies singer-songwriter.

Neil Young actualiseert ‘Lookin’ for a leader’

zondag, augustus 2nd, 2020

Neil Young heeft nu ook officieel zijn ‘Lookin’for a leader’ geactualiseerd.

Eerder paste hij de tekst al  enigszins aan in zijn zesde ‘Fireside sessions’, die bol stond van de politiek getinte nummers.

Nu heeft Young het nummer nog een keer apart op zijn website gezet met de herziene tekst, waaraan hij een laatste couplet heeft toegevoegd: (more…)