elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Nieuws (Page 1 of 582)

milieuoproep Jeff Beck

In het archief van Paul McCartney is een nummer opgedoken dat de ex-Beatle in 1994 opnam met de recent overleden gitarist Jeff Beck.

Dat begint met een gesproken intro van Beck van meer dan een minuut waarin hij protesteert tegen het rooien van regenwouden.

Beck is zeer uitgesproken, al blijft hij ‘every inch a gentleman’ in zijn betoog.

Het nummer zelf is nog niet te horen, maar die introductie heeft helaas nog niets aan haar actualiteitswaarde ingeboet:

Continue reading

verloren gewaande foto’s Paul McCartney: tentoonstelling én boek

Op 28 juni opent een tentoonstelling van 275 verloren gewaande foto’s die Paul McCartney nam tussen december 1963 en februari 194.

Dat deed hij op tournee met de Beatles in onder meer New York, Miami, Washington, Parijs, Londen én natuurlijk Liverpool.

McCartney was ze kwijt, maar vond ze een aantal jaren geleden al terug en deze zomer zijn ze te zien in de Londense National Portrait Gallery onder de titel: ‘Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of the Storm’.

De ex-Beatle meldde zichzelf in 2020 bij de National Portrait Gallery, zo vertelt directeur Nicolas Cullinan in een interview met The Guardian:

Continue reading

Bernie Taupin: memoires aangekondigd

Bernie Taupin, de fameuze tekstschrijver van heel veel nummers van Elton John vanaf diens debuutalbum ‘Empty Sky’ in 1969, heeft zijn memoires aangekondigd.

‘Scattershot: Life, Music, Elton and Me’ gaat vooral over de samenwerking tussen hem en John, maar ‘readers visit Los Angeles with Bernie and Elton on the cusp of global fame. We spend time in Australia at an infamous rock ‘n’ roll hotel in an endless blizzard of drugs and spend late-night hours with John Lennon, Bob Marley, and Frank Sinatra. And beyond the world of popular music, we witness memorable encounters with writers like Graham Greene, painters like Andy Warhol and Salvador Dali, and scores of notable misfits, miscreants, eccentrics, and geniuses, known and unknown. And of course, even if they’re not famous in their own right, they are stars on the page, and we discover how they inspired the indelible lyrics to songs such as ‘Tiny Dancer,’ ‘Candle in the Wind,’ ‘Bennie and The Jets’, and so many more.

Uitgever Hachette Books noemt het dan ook nog ‘an exciting, multi-decade whirlwind told in a non-linear yet grounded narrative’, terwijl Taupin zelf er het volgende over zegt: ‘It’s contemplative, self-assessing and attempts to stay off the beaten path in not regurgitating what’s already been written.’

Dat gaan we allemaal nog zien, want autobiografieën van muzikanten vallen maar al te vaak tegen…

Eerdere berichten over Bernie Taupin vind je in de categorie Nieuws.

U2’s nieuwe versie van ‘With or Without You’

U2 heeft een tweede nummer vrijgegeven van het aangekondigde album ‘Songs of Surrender”.

Het gaat om ‘With or Without You’, een song die niet alleen wereldwijd een hit werd, maar ook een klassieker.

Of het een mooiere versie is dan het origineel, laat ik graag aan jou. Het is in ieder geval moedig dat de groep zulke inmiddels in beton gehouwen zelf onder handen neemt, hoewel de verschillen nu ook weer niet zo heel groot zijn:

Continue reading

Mick Jagger-mondharmonica

Mick Jagger laat een serie mondharmonica’s uitbrengen met zijn naam erop.

Dat gaat in samenwerking met wynow Music en Lee Oskar.

Jagger geeft als reden: ‘I started to learn the harmonica after hearing the greats of the blues such as Little Walter and Sonny Boy Williamson. Since then I’ve played harmonica on so many tracks and at countless gigs over the years.

Ook hoopt hij dat ‘hopefully some of them will get into the hands of young harmonica players who turn out to be the legends of the future.’

De mondharmonica’s komen er in tien toonsoorten en ze kosten 49,95 pond, ofwel op het moment zo’n 57 euro.

Eerdere berichten over Mick Jagger vind je in de categorie Nieuws.

nieuw standards-album Rickie Lee Jones

Singer-songwriter Rickie Lee Jones heeft een nieuw album opgenomen.

‘Pieces of Treasure’ staat vol met songs uit het zgn. ‘American songbook’: nummers uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis die iedere Amerikaan kent of zou moeten kennen.

Jones nam het op met producer Russ Titelman, de man die ook haar overdonderende naamloze debuut produceerde en ‘Pirates’, de opvolger daarvan.

Behalve drummer Marc McLean en bassist David Wong is vooral de legendarische vibrafonist Mike Mainieri is te horen in het eerste vrijgegeven nummer: ‘Just in Time’.

De andere twee muzikanten in de tien nummers zijn gitarist Russell Malone en pianist Pob Mounsy, want het is Mounsey’s kwartet dat Jones begeleidt.

‘Just in Time’ werd geschreven door Styne, Somden en Green en beleefde zijn première in de musical ‘Bells are Ringing’ in 1956.

Het werd eerder gezongen door Dean Martin, Judy Garland, Tony Bennett, Frank Sinatra, Sarah Vaughan en Nina Simone, niet de minsten inderdaad:

Continue reading

De drie albums van KB Bayley koop je zo

De drie albums van KB Bayley zijn te koop, al is dat in moderne tijden het makkelijkst via downloads.

Toch zijn er ook de zgn. ‘fysieke’ exemplaren te koop, muziek in de vorm waar ik zo van houd: een cd in een kartonnen hoesje.

Als je daar ook nog steeds een liefhebber van bent, stuur je een DM ( een persoonlijk berichtje) via www.facebook.com/kbbayleysongs, of je e-mailt naar kb@kbbayley.com.

Bayley heeft me verzekerd dat er dan tegen betaling een exemplaar op de post gaat.

De recensies van ‘rivers and rains’, ‘Little Thunderstorms’ en ‘FLATLANDS’ vind je in de categorie Recensies roots.

Als ik ze niet al had, zou ik het zeker doen…

David Crosby zat nog vol plannen: toeren én een nieuw album…

David Crosby zat tot kort voor zijn dood nog vol plannen.

Zo was hij vast van plan op tournee te gaan en had hij voor de toer ook veel nieuwe nummers klaar.

Over die nieuwe songs was hij heel enthousiast, vertelde gitarist Steve Postell aan Variety.

Crosby, zijn tourmanager, roadmanager en geluidsmensen waren al aan het plannen welke zalen ze wilden bespelen en de begeleiders waren ook al gekozen.

De week voor zijn dood waren de repetities voor de optredens ook al begonnen.

Postell, die ook meedeed op een aantal songs van Crosby’s ‘For Free’ uit 2021, wil de indruk wegnemen dat Crosby al heel lang ziek was, of langzaam aftakelde.

Het tegendeel is het geval, zo zei hij:

Continue reading

Kippenvel aflevering 746 van 24 januari: de Kippenvel Top Zoveel 2022 deel 4 én David Crosby’s Rode draad van een uur…

In Kippenvel draai ik alweer voor de vierde keer meer songs van minder artiesten, want dit is de vierde aflevering van de Kippenvel Top Zoveel 2022, zij het een korte.

Dat betekent vanavond in het eerste uur weer twee songs per album, al zijn dat er ook zes. Die zijn weer van gelouterde veteranen en van nieuwkomers, van Amerikanen, Nederlanders én een Engelsman en een Belg, van succesvolle artiesten en andere die daar helemaal ten onrechte nog niet van hebben mogen proeven, maar allen hebben ook vanavond weer de welbekende Kippenvel-kwaliteitsgarantie, voor wat die dan ook waard is… Het gaat dan om Ben Harper, KB Bayley, Lulu and the Broadsides, de Dieter van der Westen Band, Liseth and the Satellites en Kaai Man, een rijtje om stil van te worden, inderdaad.

In het tweede uur proberen we David Crosby recht te doen, de muzikale gigant die verleden week overleed. Dat doe ik met een Rode draad van een radio-uur en dat is daarvoor eigenlijk te kort, al draai ik elf songs van hem uit allerlei fases van die wonderlijke loopbaan met dat prachtige, jarenlange slotakkoord.

Dat is dus weer twee uur muziek voor wie wil luisteren: dit is Kippenvel!

« Older posts