Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Archive for the ‘Nieuws’ Category

Robert Plant en Alison Krauss op tournee, maar…

maandag, november 22nd, 2021

Robert Plant en Alison Krauss hebben aangekondigd op tournee te gaan.

Dat doen ze een dag na de release van ‘Raise the Roof’, hun tweede duo-album.

Plant en Krauss gaan vanaf 1 juni 2022 optreden in de VS en doen hun eerste concert in Europa op 26 juni, als ze op het podium van het Londense Hyde Park staan als een van de voorprogramma’s van de Rolling Stones.

Vanaf 1 juli staan dan zeven optredens gepland in Noorwegen, Zweden, Italië, Denemarken, Polen en Duitsland.

Eerder was er sprake van de twee op 17 juni in het voorprogramma van de Eagles zouden staan in Arnhem, maar dat concert staat niet op hun site… (more…)

Kippenvel aflevering 697

dinsdag, november 16th, 2021

In Kippenvel 697 hoor je songs van Little Feat en Caludia Bettanaglio, Lida Ronstadt met Emmylou Harris en Talking Heads en nieuw of recent werk van Malford Milligan and the Southern Aces en Kate Danser, Arlan Feiles en de Matthews Baartmans Conspiracy, Tom Mank and Sera Smolen en David Crosby.

In ons Een-tweetje draaien we twee keer een song van Ilse DeLange in haar rol als de rootsy zangeres van wie zo houden en in De rode draad blazen we de pony nieuw leven in onder de titel de pony 2.0. In 2011 draaiden wel al drie tracks onder die noemer, maar die van de Subdudes ging over een muilezel en dat maken we nu meer dan goed.

 

Dat is dus ook tijdens de laatste kans voor het Nederlands voetbalelftal weer twee uur muziek voor wie wil luisteren!

 

Tot vanavond om acht uur dus, tot Kippenvel!

Kippenvel aflevering 696

dinsdag, november 9th, 2021

Vanavond hoor je in Kippenvel 696 songs van Rich DePaolo en Candi Staton, Joni Mitchell en de Rutles, Vandenheuvel en Robert Palmer en nieuw of recent werk van Tom Mank and Sera Smolen, Korthuis/Pol & Band, de Bayou Mosquitos en K.B. Bayley.

In ons Een-tweetje draaien we twee keer Liseth Horsten en dan nog hetzelfde nummer ook, maar wél in totaal verschillende versies!

In De rode draad hoor je níéts van de Matthews Southern Comfort, maar wél van de Matthews Baartmans Conspiracy, Tip Jar ft. the Bayou Brothers en Eric Devries en dan hebben we op die manier toch alle leden te pakken…

 

Dat is dus ook deze week weer twee uur muziek voor wie wil luisteren!

 

 

Paul McCartney de trap op met John Lennon

dinsdag, november 9th, 2021

Tijdens een boekpresentatie op 5 november voor ‘The Lyrics: 1956 to the Present’ werd Paul McCartney geïnterviewd door Paul Muldoon, de man die hem ook interviewde voor de commentaren die McCartney leverde bij zijn songteksten in dat boek.

Muldoon zei dat uit die commentaren een sterke liefde voor John Lennon bleek.

McCartney zei dat dat klopte, maar voegde eraan toe dat hij dat Lennon nooit had gezegd: jongens van zestien of zeventien uit Liverpool konden dat nu eenmaal niet tegen elkaar zeggen.

Eerder die avond had McCartney al gezegd dat song schrijven met Lennon leek op het kijken in een spiegel: Lennon was immers rechtshandig en McCartney links.

De twee werden samen volwassen, zei McCartney: alsof ze gezamenlijk een trap opliepen.

Terugkijkend is McCartney niet alleen een fan van de Beatles, hij beseft ook hoe groot Lennon was: hij was nu eenmaal niet ‘Joe Blogg’ (de Engelse broer van Jan Modaal).

 

Eerdere berichten over Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr vind je in de categorie Nieuws

huis waar George Harrison opgroeide te koop

dinsdag, november 9th, 2021

Het huis waar George Harrison woonde vanaf zijn zesde en waar hij repeteerde met John Lennon en Paul McCartney, komt op 30 november te koop.

Die repetities waren aanvankelijk nog niet ten tijde van de Beatles, maar van toen de drie in The Quarrymen zaten, de groep van Lennon waar later eerst McCartney en daarna ook Harrison deel uitmaakten.

Doordat de familie Harrison er twaalf jaar woonde, zijn de andere Beatles er ook geweest in de begindagen van die band. Uiteraard zijn er foto’s die dat bewijzen.

 

Het huis aan 25 Upton Greene is al eerder gekocht door een Beatles-fan. Die betaalde in 2014 156.000 pond, maar nu is het getaxeerd voor diezelfde 156.000 pond minimaal en een maximum van 200.000 pond.

Die prijs lijkt onbegrijpelijk laag, tot je de omschrijving leest die het veilinghuis in de beschrijving zette en het filmpje ziet dat erbij gaat: er is duidelijk sprake van ‘enig achterstallig onderhoud’, terwijl de vloeren en de wanden van de slaapkamers zijn uitgevoerd in de voor het Verenigd Koninkrijk heel normale, maar voor ons hallucinante kleurcombinaties: er is dus werk aan de winkel… (more…)

singer-songwriter Liseth Horsten treedt op met haar Satellites

zondag, november 7th, 2021

De Tilburgse singer-songwriter Liseth Horsten is volop bezig met het opnemen van haar tweede ep.

Dat doet ze mat haar band The Satellites, waarin niet de minsten zitten: drummer Gabriël Peters, bassist Lucas Beukers en gitarist Eric van Dijsseldonk.

Intussen staat Horsten ook nog een aantal keren in het voorprogramma van Malford Milligan and the Southern Aces, maar ze treedt ook op eigen kracht op: (more…)

Adele: ook Engelse tv-special na samenwerking met warenhuis Target

donderdag, november 4th, 2021

Na de aankondiging dat Adele op 14 november in de VS op tv te zien is bij CBS voor een optreden én een interview met Oprah Winfrey in haar inmiddels wereldberoemde rozentuin, is er nu het nieuws dat ze ook een concert zal geven op een Engelse tv-zender om haar vierde album ‘30’ te promoten.

‘An Audience with Adele’ vindt plaats in de London Palladium en wordt uitgezonden op 21 november as. door de commerciële zender ITV.

Die zender heeft aangekondigd dat het publiek niet van de straat is, want dat zal bestaan uit haar ‘own personal heroes and heroines, fellow musicians, artists, actors, sportsmen, sportswomen and more’.

Eerder deze week werd bekend dat Adele haar album in twee versies uitbrengt: de reguliere bevat twaalf songs, maar een versie die door het Amerikaanse warenhuis Target wordt verkocht, zal vijftien nummers tellen, waaronder een duet met Chris Stapleton.

Deze commerciële zet is opvallend, al is Adele niet de eerste die zoiets doet. De Eagles gingen haar voor bij de release van hun comeback-album ‘Long Raod out of Eden’. Daarvoor werkte zij samen met Wal-Mart.

Opvallend is verder dat in een nummer muziek van de in 1977 overleden jazzpianist Erroll Garner wordt gebruikt in een nummer dat ‘Night Parking’ (with Erroll Garner) Interlude’ heet.

Parker nam zelf ooit trouwens een zwaar georkestreerd nummer op dat ‘Fashion Interlude’ heette.

Dat Adele zingt met de overigens nog levende countryster Chris Stapleton, vinden wij nu al jammer. Je zou toch bijna Herman Finkers parafraseren: ‘Zo’n meisje heeft dat toch niet nodig.’

De tracklist is als volgt: (more…)

Benelux-tournee, nieuw album én Kippenvel Live voor Tom Mank and Sera Smolen

woensdag, november 3rd, 2021

Het Amerikaanse duo Tom Mank en Sera Smolen komt de tweede helft van november naar Nederland, België en Duitsland en brengt een nieuw album mee; ‘Like a Raindrop on a Feather’ met daarop zes songs.

Daarop werken de twee weer samen met Rich DePaolo, die niet alleen produceerde, maar ook bas en gitaren speelde.

Ook harmonicaspeler Gait Klein Kromhof doet in een aantal songs mee, net als pianiste-zangeres Kathy Ziegler en violiste Amy Merrill.

Daarvan draaiden we in Kippenvel van 2 november al de mooie openingstrack ‘Surrounded by Strangers’ aan het begin van het tweede uur.

 

De recensies van Tom Mank and Sera Smolen’s ‘We Still Know How To Love’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.

 

Andere berichten over Tom Mank en Sera Smolen vind je in de categorieën Rootsmuziek op radio, tv en internet, Kippenvel Live: aankondigingen en Concerttips.

 

Ook de recensies van Rich DePaolo’s ‘For the Loss of Divinity’ en ‘Killed for Kings’ vind je daar. Mijn oproep hem te behoeden voor de vergetelheid vind je helaas in de categorie ‘Onterecht onbekend’.

Little Feat’s Bill Payne fulltime terug op het nest

woensdag, november 3rd, 2021

Little Feat-toetsenist toerde de laatste jaren elke keer met de Doobie Brothers als die oudgedienden op tournee gingen.

Nu heeft hij via Facebook aangekondigd te stoppen bij die groep, doordat hij al zijn tijd wil besteden aan Little Feat.

In zijn verklaring noemt hij niet de twee nieuwe leden, drummer Tony Leone en gitarist Scott Sharrard, maar het feit dat Little Feat een nieuwe management heeft.

In de een-na-laatste alinea schrijft Payne dat de groep weer op tournee gaat. Dat was al eerder bekend, maar behalve dat schrijft hij dat de fans kunnen uitkijken naar reissues, niet eerder uitgebrachte opnamen en nieuwe muziek: (more…)

Kippenvel 695

dinsdag, november 2nd, 2021

In Kippenvel 695 hoor je songs van Chuck E. Weiss en Bonnie Raitt, Emmylou Harris en Chris Rea, Allen Toussaint en JJ Cale en nieuw of recent werk van Mat Patershuk en Norah Jones, Tom Mank and Sera Smolen en de Sunshine Cleaners, Nikki O’Neill en JMF.

In ons Een-tweetje draaien we de Eagles en  en Robert Plant en Alison Krauss, want die komen volgend jaar naar Arnhem en in De rode draad hebben we in aflevering vier van De rode draad nog drie songs over de ogen van James Taylor, Ben Harper en de ook in deze rubriek blijkbaar onvermijdelijke David Crosby.

 

Dat is dus ook deze week vanaf acht uur weer twee uur muziek voor wie wil luisteren!