elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: nieuws (Page 1 of 636)

nieuw album bluesman Guy Davis

Op 23 augustus as. verschijnt een nieuw album van bluesman Guy Davis.

Het gaat ‘The Legend of Sugarbelly’ heten en bevat dertien songs, waarvan Davis er tien zelf schreef. De andere drie zijn van Sam Chatmon, Blind Lemon Jefferson en Leadbelly.

Zoals altijd speelt Davis zowel zessnarige als twaalfsnarige gitaren, mandoline, vijf- en zessnarige banjo’s en harmonica.

De twee andere muzikanten zijn Professor Louie op orgel en Chris James op mandoline en zessnarige banjo.

De tracklist:

Continue reading

nieuw album Eric Devries

Van singer-songwriter Eric Devries is een nieuw album aangekondigd.

‘Traveler’s Heart’ is een bijna helemaal akoestisch album, dat Devries en zijn Song & Dance Band nagenoeg helemaal live in de studio opnamen.

Devries, contrabassist Lucas Beukers, violist Joost van Es en gitarist, klarinettist en producer Janos Koolen kregen tijdens sommige songs gezelschap van Iain Matthews en van Fay Lovsky. Beiden zongen af en toe mee.

Devries is ook actief in groepen als Songwriters United, Hidden Agenda Deluxe en de recentste bezetting van Matthews Southern Comfort.

‘Traveler’s Heart‘ is zijn vijfde soloalbum in twintig jaar tijd en zal dertien nummers bevatten. Het komt uit op 6 september as.

de tracklist:

Continue reading

Mick Fleetwood: goede tijde, slechte tijden

Of er ooit een eind komt aan de soap die Fleetwood Mac heet? Dat is een retorische vraag, maar veel mensen genieten al decennia van tv-soaps, dus misschien houden Stevie Nicks, Lindsey Buckingham en soms Mick Fleetwood daardoor alleen al de hoop op een reünie levend.

In dat licht moet je misschien ook het interview met Fleetwood zien dat hij gaf aan het Engelse muziekblad Mojo: daarin zegt hij namelijk niet alleen dat hij graag zou willen dat Nicks en Buckingham hun breuk kunnen helen en dat at niet noodzakelijkwijs hoeft uit te monden in een tournee.

Dat is namelijk alweer een heel andere stellingname dan in februari 2023, toen hij nog vond dat Fleetwood Mac nooit meer zou kunnen optreden als gevolg van het overlijden van Christine McVie in december van het jaar daarvoor.

Kort daarop verloor hij zijn huis en zijn restaurant bij heftige bosbranden op het Hawaïaanse eiland Maui en daarna kwam zijn relatie ook nog tot een einde.

Na een tijdje zijn wonden te hebben gelikt,  is Fleetwood weer bezig met muziek maken: hij neemt een soloalbum op waarop hij ook zingt, zo waarschuwt hij maar vast:

Continue reading

Bob Dylan: release ‘The 1974 Live Recordings’- box

Bob Dylan heeft het uitkomen aangekondigd van ‘The 1974 Live Recordings’-box.

Het gaat daarbij om 27 cd’s die opgeteld 431 songs bevatten. Dat zijn de songs die hij dat jaar speelde toen hij  met The Band op tournee was. Dat was zijn eerste tournee in acht jaar tijd en de eerste keer in tien jaar tijd dat hij weer met The Band op het podium stond.

Het monstrueuze geheel komt uit op 20 september en bevat maar liefst 417 versies van songs die niet eerder uitkwamen, opnieuw gemixte opnamen en liner notes van de hand van journalist en recensent Elizabeth Nelson.

Als voorafje heeft label Columbia alvast ‘Forever Young’ uitgebracht zoals Dylan en The Band dat speelden op 9 februari 1974 speelden in het Seattle Center Coliseum tijdens een concert overdag:

Continue reading

tweede oplage Stevie Nicks-pop alweer uitverkocht

De Stevie Nicks-pop die Barbie-fabrikant Mattel in oktober 2023 op de markt bracht, was vrijwel onmiddellijk uitverkocht ondanks of misschien door de prijs van 55 dollar.

Sindsdien schijnen fans te hebben verzocht om een tweede oplage van de in een zwarte jurk en plateaulaarzen gestoken pop, die ook een ketting draagt met een goudkleurige maan eraan en een tamboerijn met rode en zwarte  linten vasthoudt. Dat zijn allemaal duidelijke herkenningstekens voor Nicks ten tijde van Fleetwood Mac’s ‘Rumours’ en dat is maar goed ook, want het gezicht van de pop lijkt nu niet heel erg op dat van het toverheksje van toen.

Op maandag 8 juli jl. maakte Mattel bekend dat er een tweede oplage beschikbaar was voor dezelfde prijs, maar wie denkt nu alsnog zijn of haar slag te kunnen slaan, is te laat: ook die oplage was direct uitverkocht.

Mattel houdt het intussen spannend: of Stevie Nicks nog een keer te koop komt, is onduidelijk:

Continue reading

Kippenvel 808 van 9 juli

In Kippenvel 808 hoor je vanavond songs van Candi Staton en Fleetwood Mac, Jim Byrnes en Flip Noorman, Robert Finley en Amy Speace en nieuw of recent werk van Brown Dog en Zwardsick, Wendy Webb en de Jaydees, Gildor en Jim Keller.

In het een-tweetje draai ik drie songs van Joe Egan, de op 6 juli jl. overleden andere helft van Stealers Wheel, en in De rode draad draai ik een aantal winnaars van de Lifetime Achievement Awrds van de Americana Music Association.

Dat is dus deze week weer twee uur muziek voor wie wil luisteren: tot vanavond om acht uur dus, tot Kippenvel!

Stevie Nicks: twee Engelse concerten uitgesteld

Stevie Nicks heeft twee van haar Britse concerten moeten annuleren.

Op 6 juli ging haar concert in Glasgow al niet door, maar ook haar concert van vandaag in Manchester is afgelast.

Beide concerten worden volgens haar management verplaatst ten gevolge van een ‘kleine chirurgische ingreep aan en van haar benen’.

Nicks heeft laten weten dat haar optreden van 12 juli op het BST Hyde Park wel doorgaat. De ingreep dwingt haar een paar dagen rust te houden, maar daarna zou ze weer hersteld zijn.

Eerdere berichten over Fleetwood Mac vind je in de categorie nieuws.

Mijn recensie van het onverkrijgbare, maar desondanks te koop zijnde album Buckingham Nicks vind je in de categorie recensies singer-songwriter.

inzameling voor de herbouw van het Mississippi John Hurt Museum

Het Mississippi John Hurt Museum brandde af in februari van dit jaar. Dat was kort voordat het woonhuis van Hurt zou worden uitgeroepen tot National Landmark.

Inmiddels heeft Hurt’s kleindochter een GoFundMe-campagne opgezet met als doel het huis te herbouwen, al kan zij het meubilair, de 78-toerenplaten en Hurt’s gitaren niet vervangen door andere originele exemplaren:

Continue reading

singer-songwriter Gildor: opvolger van ‘Silent River’

Van de Utrechtse folky singer-songwriter Gildor is een tweede album uitgekomen. Dat heet ‘Long Way Around’.

Dat gebeurde in relatieve stilte, maar op grond van zijn debuut ‘Silent River’ is dat onterecht: dat was én is een zeldzaam sterk en sfeervol debuut.

Zeldzaam was ook, dat de kracht van zijn songs werd herkend door de befaamde Engelse producer, manager en labeleigenaar Sandy Robertson. Hij stelde Gildor in staat om zijn opnamen af te maken in een Londense studio met gerenommeerde muzikanten als gitarist Robbie McIntosh en steelgitarist BJ Cole.

Robertson produceerde bijvoorbeeld in de vroege jaren zeventig de eerste drie albums van Steeleye Span, Plainsong’s ‘In Search of Amelia Earhart’ en daarna meerdere soloalbums van de belangrijkste leden daarvan: Iain Matthews en Andy Roberts. Ook produceerde hij John Martyn’s ‘Well Kept Secret’.

Je zou dus alleen op basis van Robertson’s reputatie al zeggen, dat Gildor talent heeft. Dat bleek echter ook duidelijk in de twaalf songs van ‘Silent River’: hij combineert daarin folk en pop, maar voegt daaraan ook veel eigens toe, terwijl hij ook overtuigend zingt.

Op ‘Long Way Around’ gaat Gildor verder op die weg in maar liefst veertien songs en bewijst hij dus een blijvertje te zijn.

de tracklist:

Continue reading
« Older posts