Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Archive for the ‘Nieuws’ Category

nieuwe nummers ABBA

woensdag, mei 12th, 2021

Dit jaar komen er na eerdere beloftes gegarandeerd wél nieuwe nummers uit van ABBA.

Björn Ulvaeus zei in een interview met de Australische ‘The Herald Sun’: ‘There will be new music this year, that is definite, it’s not a case anymore of it might happen, it will happen.’

Hij roemde ook de onderlinge vriendschap tussen Agneta Fältskog, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad en hemzelf en de sterke band die de vier nog altijd hebben, al was het wel de eerste keer in veertig jaar dat ze samen in een studio stonden.

Eerdere berichten over ABBA en de afzonderlijke leden vind je in de categorie Nieuws.

nieuw album van John Hiatt met de Jerry Douglas Band

woensdag, mei 12th, 2021

Singer-songwriter John Hiatt brengt op 24 mei een nieuw album uit.

Dat is niet zo uitzonderlijk, want dat doet Hiatt al jaren met grote regelmaat, maar wel bijzonder is dat hij dat doet met gitarist Jerry Douglas en zijn band als begeleiders.

Douglas is immers solo ook een grote naam in de rootswereld met zijn dobro en de combinatie van deze twee is op zijn minst onverwacht.

Hun samenwerking gaat ‘Leftover Feelings’ heten en er komen elf songs op te staan: (more…)

Chrissie Hynde doet alsof ze Bob Dylan is…

woensdag, mei 12th, 2021

Pretenders-frontvrouw Chrissie Hynde brengt op 21 mei een album uit met Dylan-covers.

Ze raakte naar eigen zeggen geïnspireerd na het horen van Dylan’s recente ‘Murder Most Foul’ doordat Pretenders-gitarist James Walbourne haar dat nummer liet horen en dat raakte een snaar.

‘Standing in the Doorway’ is daarvan het directe gevolg, net als de de film ‘Tomorrow is a Long Time’, een film over het opnameproces.

de tracklist: (more…)

Kippenvel aflevering 672

dinsdag, mei 11th, 2021

In Kippenvel 672 draaien we songs van Dieter en Eric van der Westen en Lloyd Price, Allen Toussaint en Theo Sieben en nieuw of recent werk van Ellen Shae en Rick Treffers, Spinvis en Richville, Loes Swinkels en Anna Laube.

In het eerste uur hebben we een Rode Draad waarin we Mink DeVille verbinden met de Wild Magnolias en in De rode draad verkeren we vier songs lang in het verderfelijke oord Babylon met Dr. John, Steely Dan, Emmylou Harris en de Neville Brothers.

Dat is ook vanavond juist weer twee uur muziek voor wie wil luisteren: tot vanavond om acht uur dus, tot Kippenvel1

 

 

Paul McCartney: gelikt

zaterdag, mei 8th, 2021

Paul McCartney valt alweer een nieuwe eer ten deel: de Britse Royal Maul gaat eens serie postzegels uitbrengen waarop hij centraal staat.

Op acht van die zegels komen hoezen van zijn soloalbums, waaronder uiteraard ‘Ram’, maar ook recente als ‘Egypt Station’ en het hopeloos moderne ‘McCartney III’.

Op de vier andere zien we hem aan het werk in de studio gedurende een periode van dertig jaar: vanaf 1970 tot en met 1997.

Natuurlijk behoeft McCartney geen enkele introductie en hoeft de Royal Mail het uitbrengen van de zegels ook niet te motiveren, maar voor de zekerheid doet de koninklijke postbestellers dat toch maar:

Paul McCartney remains a vital figure at the centre of rock and pop, an artist whose legacy is immense, but whose work continues to generate popular attention and critical acclaim,”

en:

“This dedicated stamp issue is a fitting tribute to one of the UK’s much loved and revered

musical icons.”

Dat is dan niet om te onderstrepen dat de serie  tot stand gekomen is in wat ‘een nauwe samenwerking met McCartney’ wordt genoemd, maar om goed te praten dat die op zich niet onaardige postzegels vanaf eind mei in een verbijsterend groot aantal verschillende versies te koop zullen zijn, veelal tegen fantasieprijzen: (more…)

Bruce Springsteen: Woody Guthrie-prijs

donderdag, mei 6th, 2021

Aan Bruce Springsteen is de Woody Guthrie-prijs 2021 toegekend.

Die wordt logischerwijs uitgereikt door het Woody Guthrie Center en is bestemd voor iemand die zich heeft bewezen als ‘a champion for the voiceless with an understanding of how a platform can be used to shine a light on our world, showing us what needs to be fixed and how to fix it.’

Guthrie is door de decennia heen een van Springsteen’s invloeden geweest, met name op zijn soloalbums met ‘The Ballad of Tom Joad’ is duidelijkste voorbeeld, terwijl hij tijdens zijn concerten ook regelmatig songs van Guthrie speelt, zoals  ‘This Land is Your Land’, ‘I Ain’t Got No Home’ en ‘Blowin’ Down The Road’.

 

Springsteen heeft de prijs dankbaar geaccepteerd en krijgt deze later deze maand uitgereikt, zij het dan ook virtueel.

 

Eerdere berichten over Bruce Springsteen vind je in de categorie Nieuws.

Neil Young: overvloed aan nieuw oud materiaal onderweg

woensdag, mei 5th, 2021

Neil Young bracht de laatste tijd al veel oud materiaal uit, maar heeft aangekondigd dat er nog veel mer aankomt.

Dat komt bovendien sneller dan hij had gedacht, want 2020 was in dat opzicht een zegen, zo stelt hij.

Om precies te zijn komen er zes delen van zijn Official Bootleg-serie aan, terwijl hij ook vier album uit zijn Original Recording Series aankondigde.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog twee studioalbums en een livealbum met Crazy Horse gepland: ‘EARLY DAZE’, ‘Toast’ en ‘Live Alchemy’.

Dan heeft hij ook nog genoeg materiaal van Crosby, Stills, Nash & Young uit 1970 en 1970 voor een album. Dat is opgenomen in de fameuze Fillmore Eat, inclusief een met vier camerá opgenomen concertfilmalbum.

Daarnaast werkt hij aan een box met opnamen van Buffalo Springfield, werkt hij aan het derde deel van de Neil Young Archives-serie en plant hij maarliefst acht films.

Fans kunnen dus alvast gaan sparen: (more…)

Blondie: ‘Vivir En La Habana’

woensdag, mei 5th, 2021

Begin juni gaat op het Sheffield Doc Fest en op het Tribeca Festival in New York een film van Blondie in première: ‘Vivir En La Habana’. Tegelijkertijd komt een ep met de zes songs uit.

Het zou gaan om liveopnamen uit twee concerten die de groep gaf in het Teatro Mella in Havana in maart 2019.

 

Eerdere berichten over Blondie vind je in de categorie Nieuws.

 

samenwerking Bono, The Edge en dj Martix Garrix slaat helemaal nergens op…

woensdag, mei 5th, 2021

Martin Garrix, toonaangevend dj, heeft het officiële lied ‘gemaakt’ voor het EK voetbal.

Nu is bekend gemaakt dat de zanger én de gitarist van de ook al toonaangevende rockband U2 daar hun medewerking aan hebben gegeven.

Garrix zette een foto van hemzelf met Bono en The Edge op zijn instagramaccount met daarbij de datum van de release en de titel.

Op 14 mei komt ‘We Are The People We Have Been Waiting For’ uit.

Vorig jaar al hintte Garrix op grote namen voor deze single: ‘Misschien wel de grootste naam ooit’, zo hij destijds hebben gezegd. ‘Het slaat helemaal nergens op.’

Dat geldt zeker ook voor de titel van zijn nummer, want die bevat een paradox die de onofficiële titel van het lied voor Koningsdag uit 2013 naar de kroon steekt: ‘De dag die je wist dat zou komen (is eindelijk daar)’.

 

Eerdere berichten over U2, Bono en The Edge vind je in de categorie Nieuws.

Lucinda Williams herstellend van beroerte

dinsdag, mei 4th, 2021

Singer-songwriter Lucinda Williams heeft in een interview met Rolling Stone bekend gemaakt dat ze op 17 november een beroerte heeft gehad.

Een geluk bij een ongeluk was, dat haar man en manager Tom Overby toevallig net met hun huisarts belde, zodat die haar kon adviseren onmiddellijk naar het ziekenhuis te gaan.

Daar ontdekten artsen een bloedprop in haar rechter hersenhelft, waarna ze een maand lang werd opgenomen in een revalidatiecentrum.

Nog steeds loopt ze met een stok, heeft ze continu pijn in haar linkerarm en -been en kan ze geen gitaar spelen.

Toch zijn Williams en Overby optimistisch gestemd: er is geen hersenschade geconstateerd, dus het een kwestie van tijd voor ze alles weer kan. Het gaat er daarbij om, dat ze sommige dingen weer moet aanleren.

Ze verwacht dat ze half juli weer in staat zal zijn op te treden, al moet dat dan misschien ook zittend. Zingen is ook nu al geen probleem: Williams heeft alweer een duet opgenomen met Chrissie Hynde.

 

Eerdere berichten over Lucinda Williams vind je in de categorie Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Dossier: Ook al dood…

 

De recensies van ‘Ramblin’ ‘ en ‘Happy Woman Blues’ vind je in de categorie Recnesie roots.