elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Nieuws (Page 1 of 571)

geen Kippenvel tot 25 oktober

De rillingen lopen ons inderdaad over de rug, maar toch is het waar: er is geen Kippenvel tot en met 18 oktober.

Er worden in die periode maar liefst drie dinsdagavonden voetbalwedstrijden en bovendien had ik een periode van bezinning gepland, niet te verwarren met luieren.

Alles bij elkaar resulteert erin dat de langste Kippenvelloze periode is aangebroken sinds mei 2007, toen dit programma begon.

Zo raakt de 750e  uitzending wel flink uit zicht: die vindt dan pas ergens in februari 2023 plaats.

Voldoende reden tot treurigheid inderdaad, maar desondanks onvermijdelijk: of RTV Sport of de almachtige muziekcomputer…

Tot en met maandag 25 september is aflevering 733 nog terug te luisteren, maar daarna wachten we samen op 25 oktober…

Tot dan, tot Kippenvel!

De Dieter van der Westen Band: in afwachting van hun tweede album…

Voorafgaand aan ‘Honesty of the Hopeful’,  het tweede album van de Dieter van der Westen Band zijn al drie singles uitgekomen.

Die drie nummers prikkelen de nieuwsgierigheid, om het zo maar eens te zeggen: hoewel de titel ‘Homeward Bound’ al eerder is gemunt door Simon & Garfunkel, heeft het verder geen overeenkomsten met de bitterzoete, zwaar georkestreerde weemoed dat illustere duo.

De Dieter van der Westen Band heeft in de plaats daarvan het kampement hoorbaar opgeslagen in een Amerikaanse juke joint aan een zandweg, terwijl ‘Gave My Soul’ een van spanning overlopende ballad is en ‘Bittersweet’ een even folky en als ingetogen song.

We kunnen alleen maar hopen dat de andere nummers van een vergelijkbare klasse zijn, want dan hebben we een album voor een de top tien van dit jaar.

Dat wordt dus ongeduldig wachten tot 16 oktober….

Eerdere berichten over de Dieter van der Westen Band vind je in de categorieën Concerttips en Nieuws.

De recensie van ‘The Sun Will Rise Again’, het album van Dieter en Eric van der Westen,  vind je in de categorie Recensies roots.

Bruce Springsteen’s ‘Nebraska’ opnieuw uit op vinyl, maar…

‘Nebraska’, het meest desolate soloalbum va Bruce Springsteen, kwam uit in september 1982.

Die naar binnen geslagen, destructieve wanhoop kwam natuurlijk in de eerste plaats door Springsteen’s inlevingsvermogen in maatschappelijke outcasts, misdadigers en moordenaars van allerlei slag, maar ook doordat hij de songs helemaal alleen speelde en zong, live in de studio.

Wie goed luistert, kan het gekraak horen van de kruk waarop hij zat.

Dat is inmiddels ook alweer veertig jaar geleden en ter gelegenheid daarvan verschijnt het album opnieuw op vinyl, maar dan uiteraard opnieuw gemasterd.

Er zit echter wel een spreekwoordelijk addertje onder het gras, want om je hand op een exemplaar te leggen, maar je wel lid zijn van ‘Vinyl Me, Please’, een abonnementenservice op lp’s inderdaad.

Dat ben je ongetwijfeld net zo min als ik, maar je kunt het uiteraard wél worden:

Intussen zet ik dan de cd nog wel een keertje op…

Eerdere berichten over Bruce Springsteen vind je in de categorie Nieuws.

Roger Waters kondigt Europese concerten aan

Ex-Pink Floyd-bassist Roger Water heeft een reeks Europese concerten aangekondigd voor 2023.

Het Europese gedeelte van de This Is Not A Drill-toernee begint op 17 maart in Lissabon en telt dertien optredens tot 24 mei. Er zitten dan ook een paar flinke gaten in zijn Europese concertagenda.

Opvallend is daarbij dat hij een aantal keren twee concerten geeft in dezelfde stad, bv. in Madrid en Bologna, en maar liefst vier op rij in Milaan.

Overigens kondigde hij deze tournee in de VS al aan als zijn ‘eerste afscheidstournee’, dus misschien hoef je helemaal niet te haasten met het kopen van kaartjes, al is waters intussen natuurlijk ook al weer 79 jaar oud…

Eerdere berichten over Roger water vind je in de categorieën Nieuws en Dossier Politiek en popmuziek.

Paul McCartney: red die olifant!

Paul McCartney heeft samen met PETA (People for Ethical Treatment of Animals) een brandbrief gestuurd naar de Indiase regering.

De reden is dat McCartney twee videofilmpjes zag, waarin een Indiase olifant wordt mishandeld door zijn eigenaren in een tempelcomplex.

In die brief doen McCartney en PETA een duidelijke oproep de olifant te redden en haar over te brengen naar een rusthuis voor olifanten:

Continue reading

nieuw album Bruce Springsteen

Nog dit jaar komt Bruce Springsteen met een nieuw album.

Onduidelijk is, of dat met de E Street Band is of zonder.

Er is dan ook nog geen officiële aankondiging geweest, maar het nieuws lekte uit.

Jann Wenner verried het, toen hij werd door Billboard geïnterviewd over zijn memoires, heel accuraat ‘Like A Rolling Stone’ geheten.

Dat is overigens het tweede boek over zijn leven, want  over het eerste had hij geen zeggenschap gewild. Dat betreurde hij na het uitkomen van Joe Hagan’s ‘Sticky Fingers: the Life and Times of Jann Wenner and Rolling Stone Magazine’ . De inhoud viel hem namelijk zwaar tegen: Hagan beschreef tot Wenner’s ongenoegen ook zijn persoonlijke leven gedetailleerd, inclusief zijn seksleven, huwelijk en drugsgebruik.

De oprichter van het ooit tegendraadse tijdschrift ‘Rolling Stone’ had het in het vraaggesprek over zijn eigen muzikale smaak, toen hij zij dat hij liever de Stones hoorde dan een hoop van de rotzooi die tegenwoordig uitkwam: in de pop en hip-hop van tegenwoordig is de zang niet goed en de arrangementen ook niet, zo stelde hij.

In een terzijde zeihij vervolgens dat het nieuwe album van Bruce Springsteen dat deze herfst uitkomt, ‘stunning’ is.

Ook heeft hij het over een aantal groten die hij kent, of kende: John Lennon, Bob Dylan, Mick Jagger en anderen:

Continue reading

Lennon-moordenaar Mark Chapman:alweer geen gratie

Mark Chapman, de moordenaar van John Lennon, heeft weer een verzoek ingediend  tot invrijheidsstelling.

Dat was de twaalfde keer en net als die eerdere elf keren is zijn verzoek om gratie afgewezen door de commissie die daarover gaat.

Naar de redenen blijft het overigens gissen, want de commissie heeft nog geen verslag gepubliceerd van de zitting waarop Chapman zijn verzoek kon toelichting, noch over de concrete gronden waarop de weigering is gebaseerd.

Hij heeft overigens recht elke twee jaar zo’n verzoek te doen: de volgende keer is februari 2024.

Eerdere berichten over de gratieverzoeken van Mark Chapman en over John Lennon vind je in de categorie Nieuws.

Kippenvel aflevering 732 van 13 september

In Kippenvel 732 draai ik songs van onder anderen de Beatles, Freebo, Maria Muldaur en Elllen Shae, Maison du Malheur en Little Feat en nieuw of recent werk van Boaz en Ben Harper, Ernest Troost en Bonnie Raitt, Bas Beenackers en Philip Kroonenberg, Rick Treffers en Tony Joe White.

In ons Een-tweetje draaien we twee songs van het nieuwe live-album van Gretchen Peters, waarvan de  recensie sinds vorige week op onze site staat en in De rode draad staat het klassieke, New-Yorkse Chelsea Hotel centraal in al even songs van Joni Mitchell, Leonard Cohen en Graham Nash, terwijl er ook nog een link is met Janis Joplin.

Dat is dus weer eens twee uur muziek voor wie wil luisteren.

Tot vanavond om NEGEN uur dus, tot Kippenvel!

Kippenvel 732 van 13 september van 21:00 tot 23:00 uur!

Vanavond heeft Kippenvel afwijkende tijden.

Reden is dat RTV Katwijk verslag doet van feestelijkheden van de feestelijkheden in Valkenburg, een van de drie kernen van de gemeente.

Blijkbaar is het daar tot negen uur een dolle boel en daalt daarna de stilte weer, reden waarom ons programma daarna begint en niet tijdens.

Dat ongeveer tegelijkertijd Liverpool Ajax ontvangt in de groepsfase van de Champions League, is geen omstandigheid waarmee ik rekening houd.

Tot vanavond om NEGEN uur dus, tot Kippenvel!

« Older posts