elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site


Uitzending gemist

Category: Nieuws (Page 1 of 560)

Bob Dylan: nieuwe versie ‘Blowin’ in the Wind’

Bob Dylan heeft zijn klassieker ‘Blowin’ in the Wind’ van ‘The Freewheelin’ Bob Dylan’ uit 1963 opnieuw opgenomen.

Van die opname is maar een plaat’ gemaakt voor T Bone Burnett’s nieuwe geluidsweergavesysteem Ionic Originals. Burnett produceerde het nummer ook.

Het exemplaar wordt geveild op 7 juli bij Christie’s in Londen en vormt de introductie van dat volgens Burnett superieure, analoge geluidssysteem.

Naar verwacht zal de opname tussen de 600.000 en een miljoen pond opbrengen (706.000 en 1.177.000 euro).

Een eerder bericht over hoe Ionic Originals werkt, vind je in de categorie Nieuws.

Ook vind je daar veel berichten over Bob Dylan.

Rhino: monsterrelease Little Feat’s ‘Waiting for Columbus’

Label Rhino heeft de release aangekondigd van een ‘Waiting for Columbus’-box.

Uiteraard is dat het legendarische live-album van Little Feat, dat oorspronkelijk in 1978 uitkwam als dubbel-lp en daarna met veel daarop ontbrekende nummers nog een keer in 2002.

Nu is het 45 jaar geleden dat de band de concerten gaf die de basis vormden voor dat album en dat is blijkbaar de aanleiding om nog maar eens een keer extra uit te pakken.

Rhino komt nu met een box met respectievelijk acht cd’s of acht lp’s waarvan behalve het oorspronkelijke, maar wel geremasterde concert uit het Lisner Auditorium in Washington maar liefst drie andere concerten uit die tournee deel uitmaken:

Continue reading

tv-serie over U2?

‘Star Wars’- regisseur J. Abrams zou werken aan een script voor een serie over U2 voor Netflix.

Het script zou worden geschreven door Anthony McCarten, die ook het script schreef voor ‘Bohemian Rhapsody’, de biopic over Freddie Mercury, maar ook voor de biopic over natuurkundige Stephen Hawking, ‘The Theory of Everything’, en die over Winston Churchill, ‘The Darkest Hour’.

U2 zou zeggenschap krijgen over de inhoud van het script en we weten niet of dat een goede zaak is, want er is tijdens het ebstaan van de groep in ieder geval een rommelige periode tijdens de verslaving én het afkicken van bassist Adam Clayton, waarbij hij zelfs niet kwam opdagen tijdens een optreden.

Eerdere berichten over Bono, The Edge én over U2 vind je in de categorie Nieuws.

Bono en The Edge: filmmuziek?

U2’s Bono en The Edge gaan misschien de filmmuziek schrijven voor een film van de Ierse regisseur Jim Sheridan.

‘North Star’ zou het min of meer autobiografische verhaal van de regisseur moeten worden, die in de vroege jaren zestig opgroeide in Ierland.

Dat valt althans af te leiden uit het persbericht: het is ‘the coming-of-age story of 17-year-old Sheamie Sheridan, who lives with his rough-around-the-edges father and younger brother Frankie.

‘A journey into the heart and soul of a family, Sheamie finds his world turned upside down when a teenage orphan moves in to live with them, revealing the deeper and more complicated problems Sheamie has with his dad; secrets that now threaten to tear the family apart.’

Bono en The Edge zouden de titelsong schrijven én spelen, maar ook aan de filmmuziek meewerken.

Sheridan kreeg Oscar-nominaties voor ‘My Left Foot’en  ‘In the Name of the Father’.

De opnamen voor ‘North Star’ zijn gepland voor het begin van volgend jaar en worden gemaakt op locatie in Ierland.

Eerdere berichten over Bono, The Edge én over U2 vind je in de categorie Nieuws.

Bruce Springsteen op wereldtournee met de E Street Band

Bruce Springsteen en zijn E Street Band gaan in 2023 op wereldtournee.

Dat is de eerste keer sinds 2017 dat Springsteen zijn hele gevolg meeneemt voor een alternatieve wereldreis.

Het eerste optreden is op 28 april in Spanje en daarna toert het hele circus tot en met 25 juli door Europa, al valt de tournee is drie delen uiteen: vanaf 25 mei tot 11 juni staan geen optredens gepland en vanaf 30 juni tot 11 juli ook niet.

Misschien worden die gaten nog opgevuld, maar Nederland is al wel in het huidige rijtje van negentien optredens opgenomen.

Bruce Springsteen staat met de E Street Band op 25 mei in de Johan Cruijff Arena en op 11 juni op Megaland in Landgraaf:

Continue reading

Bono: thematische autobiografie in november

Bono heeft zijn autobiografie aangekondigd.

‘Surrender’ verschijnt op 1 november as. en telt 576 pagina’s.

Het is een thematische autobiografie die is opgebouwd uit veertig songs van U2. Daardoorheen heeft Bono zijn levensverhaal geweven. In die zin doet het denken aan Paul McCartney’s ‘The Lyrics’.

Op die manier beschrijft Bono niet alleen zijn hele muzikale ontwikkeling, maar ook de bepalende momenten in zijn leven:

Continue reading

geen Kippenvel op 24 mei 2022

We hebben alweer slecht nieuws voor liefhebbers van Kippenvel en die van rootsmuziek in het algemeen en als het verhaal niet zo droevig was, was het bijna saai: vanavond is er geen uitzending van Kippenvel.

Dat is nu al de derde keer in negen weken en hopelijk de allerlaatste, maar dat hebben  we eerlijk gezegd al eerder gehoopt.

De reden is altijd dezelfde, dus ook vanavond is dat dat er wordt gevoetbald. Er staat weliswaar niets meer op het spel, want v.v. Katwijk werd afgelopen zaterdag kampioen van wat tegenwoordig om voor ons onopgehelderde redenen Jack’s League heet, maar toch zendt RTV Katwijk de wedstrijd Katwijk – IJsselmeervogels uit vanaf acht uur.

Doordat Koning Voetbal geen garanties wil afgeven voor het feit dat de uitzending van die wedstrijd afgelopen zal zijn om tien uur vanavond, kiezen we ervoor ook niet uit te zenden van tien tot elf, al deden we dat op 22 en 29 maart én 5 april wel!

Voor je het weet, wordt ook dat uurtje Kippenvel in het defensief gedrongen, zoals tijdens een van die keren ook al gebeurde: toen konden we bij de gratie Gods de tijd opvullen tussen kwart over tien en elf.

Daarvoor houden we teveel van muziek en, toegegeven, ook van eigen programma: we draaien tenslotte geen achtergrondmuziek, maar voorgrondmuziek.

Als het goed is, is deze week de laatste week van de competitie en zouden we daarna dus voorlopig verschoond blijven van sportieve verdringing.

Daar hopen we althans zelf op….

Intussen kun je wel nog aflevering 718 terugluisteren. Die heb je vast al gehoord, maar ook dan zijn die twee uur misschien een tweede beluistering waard. Dat kan tot en met maandag 30 mei as.

in ieder geval tot volgende week dinsdag dus maar weer, tot Kippenvel!

Mavis Staples herinnert zich Levon Helm

Mavis Staples haalt herinneringen op aan het wekeinde waarin ze met Levon Helm en hun beider bands de nummers opname die nu op het net uitgekomen album ‘Carry Me Home’ staan.

Dat doet ze in een interview waarvan de tekst erg lijkt op dat van een vraaggesprek dat verborgen is achter de betaalmuur van Rolling Stone, hoewel het  staat op de website van Jobs Fight Stigma.

Hoe dat ook in elkaar zit, daardoor kunnen wij wél lezen wat ze over Helm te vertellen heeft: dat blijken niet alleen herinneringen te zijn aan de die Midnight Ramble op een zaterdagavond in juni van 2011, de twee waren ook al bevriend voor het optreden van de Staple Singers tijdens de concerten van The Band’s ‘The Last Waltz’.

Uiteraard praat ze veel over Helm’s gezondheid, want hij leek toen te zijn hersteld van de keelkanker die al in 1999 bij hem werd geconstateerd.

Ook vertelt ze een anekdote waruit blijkt dat Helm, het enige Amerikaanse lid van The Band, blijkbaar ook een ‘Southern gentleman’ was:

Continue reading

nieuw werk van Peter Gabriel?

Mogelijk verschijnt er later dit jaar nieuw werk van Peter Gabriel.

Kortgeleden verscheen al een nummer van hem voor ‘Strange Beauty Deluxe Edition’, een box waarop het werk van kunstenaar Graham Dean centraal staat, een kunstenaar die ook onder anderen met Gabriel samenwerkte bij  het maken van de filmpjes voor ‘Solsbury Hill’ en ‘In Your Eyes’.

Aan het veertien minuten durende, instrumentale ‘Undercurrents’moeten we volgens Gabriel niet al te veel eisen stellen, zo zei hij bij de uitreiking van de Fellowship van Ivors Academy op 19 mei jl., want het was weliswaar leuk om te doen, zo zei hij, maar besteedde er niet veel tijd of energie aan: ‘I was just trying to create some sounds to go with his paintings!’

Daarnaast heeft hij veel songs die hij ‘probeert af te maken’, zo zei hij ook nog. Dat doet de muzekliefhebbers die hem zich nog herinneren huiveren, want zij herinneren zich ook zijn bijna spreekwoordelijke pietluttigheid bij het opnemen.

Toch voegde hij daaraan toe dat hij hoopt ‘iets’ uit te brengen voor het eind van het jaar…

Wij wachten af en bedenken dat ‘So’, zijn laatste volwaardige soloalbum dateert uit 2002 en zijn laatste release uit 2012 en ‘Live Blood’ was dan ook nog eens een live-album vol covers….

Rolling Stones: box met vroege singles

Van de Rolling Stones komt op 10 juni een box uit met de singles van 1963 tot en met 1966.

De release wordt opgehangen aan het zestigjarig bestaan van de groep en dat is ondanks de wisselingen in de bezetting een prestatie van formaat, al vormen de Stones natuurlijk ook een succesvolle multinational.

De box bevat de eerste achttien singles die de groep maakte én de ep’s die van 1963 tot en met 1966 uitkwamen.

Ook bevat de box een boekje van 32 pagina’s met zeldzame foto’s en uitgebreide liner notes van Stones-expert Nigel Williamson, plus een setje ansichtkaarten en een poster.

Alle nummers zijn geremasterd door Bob Ludwig.

Een tweede box, ‘The Rolling Stones Singles 1966-1971’, staat gepland voor volgend jaar.

Voor wie een indruk wil van de inhoud van de box:

Continue reading
« Older posts