Na rereleases van The Velvet Underground and Nico en White light/white heat komt binnenkort ook het derde album van De Velvet Underground opnieuw uit. Dat gebeurt vanwege het feit, dat het album 45 jaar geleden verscheen.

Het wordt een zes cd’s tellende box met daarop in totaal 65 tracks in veel verschillende mixen.

Andere versies bestaan uit een enkele cd en een dubbel-cd met daarop twaalf songs uit een concert van de groep uit 1969 in The Matrix in San Francisco.

The record, which was the group’s first without founding violist John Cale and is home to the single “What Goes On” and fan favorites “Pale Blue Eyes” and “Candy Says,”

De eerste drie cd’s bevatten steeds amdere mixes van het originele album: de eerste is een geremasterde versie van de originele mix, de tweede een mix van Lou Reed die door gitarist Sterling Morrison om voor de hand liggende redenen ‘the closet mix’ werd genoemd en de derde is een mono-mix die werd gebruikt voor promo-exemplaren van het album plus een monoversie van de single What goes on.

Op de vierde cd staan songs die bestemd waren voor het vierde album van de groep. Die werden in 1969 in New York gemaakt, maar kwamen in andere uitvoeringen terecht op solo-albums van Lou Reed: Lisa says, I can’t stand it, Andy’s chest en Rock & roll bijvoorbeeld.

Op de vijfde en zesde cd staan opnamen van twee concerten die de groep gaf in The Matrix in San Francisco in 1969. De mix daarvoor werd gemaakt met de opnamen van clubmanager Peter Abram als basis: Continue reading