Joe Walsh herinneren wij ons vooral als de man die die andere gitarist in Eagles opvolgde: Don Felder. Die kwam op zijn beurt in de plaats van oer-eagle Bernie Leadon en eerlijk gezegd vonden wij toen al dat Eaglles vanaf dat moment achteruit ging, al maakten ze ook van One of these nights natuurlijk nog wel regelmatig prachtnummers.

Walsh is in de VS echter lid van de rockelite, ook door dat lidmaatschap van een van de dan weer wel, dan weer niet bestaande dinosauriërs van de pop, maar ook doordat hij er lang geleden een solocarrière op nahield en daarvoor een trio aanvoerde waarnaar de interviewer in ieder geval wel een soort heimwee heeft.

Walsh praat over de kans dat hij met die geroep weer gaat optreden, maar ook over Eagles en uiteraard over zijn op uitkomen staande  soloplaat Analog Man.

Toch gaat het gesprek eigenlijk steeds over zijn langdurige drankverslaving en wat die met hem deed.

En passant kom ook nog de familieband met Ringo Starr ter sprake:

www.rollingstone.com/music/news/q-a-joe-walsh-on-his-new-lp-eagles-and-james-gang-plans-20120522