Stichting BREIN is de officiële digitale Nederlandse waakhond en dus de grote tegenstander van websites als The Pirate Bay.

BREIN-directeur Tim Kuik praat over de strijd van Stichting BREIN tegen die fameuze downloadsite, tegen de Piraenpartij en tegen onwillige internetproviders en over het afkeuren van het Agreement Counterfeit Trade Agreement door het Europees Parlement.

Kuik noemt dat laatste het gevolg is van desinformatie. Volgens hem hebben geruchten over inperkingen van privacy en de vrijheid van meningsuiting de discussie over de ontwerptekst bepaald.

Kuik noemt het ‘pertinent onjuist’ dat ACTA zou leden tot beknotting van de Europese burgerrechten. Hij zegt dat de tekst juist een aantal minimumvoorwaarden voor de bescherming van intellectuele eigendomsrechten bevat,  zoals die ook nu al bestaan binnen de EU.

De bedoeling was nu juist, ook landen buiten Europa ertoe over te halen op dit gebied effectieve wet- en regelgeving op te stellen.

Volgens Kuik hebben de leden van het Europees Parlement zijn laten overdonderen door de ironisch genoeg via het internet op gang gebrachte massale protest:www.emerce.nl/nieuws/interview-niemand-gebaat-digitaal-wilde-westen