Hoe de eigenzinnige diva erop zal reageren, weet natuurlijk niemand. Dat Lady Gaga erop zal reageren is waarschijnlijk, want slechts weinigen valt deze eer te beurt: er is een varensoort naar haar vernoemd.

Een student plantkunde van de Duke University ontdekte een nieuwe soort en moest onmiddellijk aan Lady Gaga denken.

Dat is niet zo verbazend als het lijkt. Sommige fans denken de  hele dag aan Lady Gaga, maar deze varensoort had enkele zeer bijzondere eigenschappen: de varen produceert namelijk sporen die kunnen uitgroeien tot mannelijke, vrouwelijke en tweeslachtige varens. Bovendien zat in het DNA ook de combinatie G-A-G-A.

Daarmee was de link met de met haar seksualiteit spelende superstar gauw gelegd, te meer daar ze zich ook regelmatig uitspreekt voor gelijkheid van mensen ongeacht hun seksuele voorkeur.

Het resulteerde in bijzondere namen voor de varensoort en de ondersoorten: Gaga germanotta naar haar achternaam en Gaga monstraparva. De vertaling daarvan luidt ‘gaga klein monster’, een knipoog naar haar ‘little monster’-fanbase:http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2012/10/23/germinated-this-way-new-fern-species-named-after-lady-gaga