Vanavond spelen de Rolling Stones inderdaad op een Parijs podium om op te warmen voor hun vier grote concerten.

Vanochtend meldden we, dat Ron Wood dat had gezegd en deze keer werden zijn woorden wel heel snel bewaarheid. Heel modern twitterde de band vandaag over het concert van vanavond.

Zo klein als de clubs waarover Wood het had, is het Trabendo Theatre niet, maar met zevenhonderd stoelen is het intiem genoeg om het gevoel te hebben dat de Stones speciaal voor jou spelen.

Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want met vijftien euro is dat zelfs voor een totaal onbekende band een schijntje.

Probleem is wel dat je dan aan een kaartje had moeten komen: naar verluidt zouden maar 360 kaartjes in de verkoop gaan, want de rest van de stoelen is bestemd voor genodigden.

Bovendien is de verkoop beperkt tot twee kaartjes per persoon, met de nam erop geprint en de verplichting een identiteitsbewijs bij je te hebben. Ze waren te koop bij de Virgin megastore in Parijs.

Het optreden zou dertig tot 45 minuten duren en vanzelfsprekend zijn mobile telefoons, camera’s, videoapparatuur en opnameapparatuur strikt verboden…

Op maandag 29 oktober zouden de Stones een tweede concert in een grotere zaak in Parijs, maar dat is een soort bedrijfsfeestje… www.leparisien.fr/musique/concerts/les-rolling-stones-debarquent-en-force-a-paris-25-10-2012-2264407.php