Neil Young is al jaren betrokken bij de ontwikkeling van een elektrische auto, dus hij mag ondanks zijn autoverzameling kritiek hebben op het benzineverbruik van Amerikaanse auto’s.

In een bijdrage op de Huffington Post stelt hij dat de richtlijnen van de Amerikaanse regering om het benzineverbruik terug te drinken, niet voldoende zijn.

Die CO2-reductie zorgt immers niet voor minder CO2-uitstoot in andere delen van de wereld, stelt Young, en dus ook niet voor een afname in het aantal rampen zoals orkaan Sandy er recent een was.

Hij roept de Amerikaanse regering op de intieme relaties met oliemaatschappijen te verbreken, wetten in te voeren die Amerikaanse inventiviteit aanmoedigen en belonen, zodat schonere motoren ontwikkeld zullen worden, brandstoffen met een lage uitstoot en machines die daarop lopen.

Verder pleit Young ook voor het terughalen van productie uit landen als China en India, omdat daar voor CO2 wordt uitgestoten:www.huffingtonpost.com/neil-young/carbon-emissions_b_2254162.html?utm_hp_ref=entertainment&ir=Entertainment