Het Metropole Orkest is afgelopen week maar weer eens genomineerd voor een Grammy Award, de meest prestigieuze muziekprijs van de VS. In werkelijkheid werd het Metropole in twee categorieën genomineerd.

In beide gevallen gaat het om het live-album dat het orkest maakte met Al Jarreau. Het Metropole Orkest is genomineerd in categorie Best Jazz Vocal Album en in de categorie Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s).

Het orkest heeft al eerder twee Grammy’s gewonnen en werd los daarvan nog tien keer genomineerd.

Dat is alles bij elkaar een conduitestaat om trots op te zijn, dachten wij. Het is dan ook des te navranter dat de Tweede Kamer op maandag 10 december debatteert over het voortbestaan van het orkest. Het staat namelijk op de nominatie te worden opgeheven.

Dat is nog eens cultuurbeleid…