Fans van Fleetwood Mac kunnen twee dingen doen: eens diep zuchten of sparen. Niet alleen gaat Fleetwood Mac op tournee door Amerika en de rest van de  wereld, ook komt er een nieuwe editie uit van Rumours, het succesalbum uit 1977.

songsbestaat binnenkort 35 jaar en viert dat met het opnieuw uitbrengen van zijn grootste succes: het album Rumours uit 1977.

Deze keer wordt het op zijn minst een 3 cd’s bevattende set, hoewel het ook nog uitgebreider kan. Natuurlijk maat het oorspronkelijke album daar deel van uit, maar ook zitten er live-opnamen bij uit de wereldtournee uit 1977 en niet eerder uitgebrachte outtakes van de opnamesessies.

Dat laatste verbaast ons dan weer zeer: in 2000 kwam Rumours ook al eens opnieuw uit als 2-cd. Die tweede cd bevatte dus in totaal achttien destijds niet eerder uitgebrachte ‘Roughs & Outtakes’ en ‘Early Demos’. Zouden er nu werkelijk nog meer van dat soort opnamen bestaan, of is dit een manier om niet alleen het 35-jarig ‘jubileum’ van de cd te vieren, maar ook de bankrekeningen van label Warner en die van Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks en Lindsey Buckingham te spekken? We kunnen ons voorstellen dat die noh altijd niet leeg zijn na die al eerder vertig miljoen verkochte exemplaren…

Wat wel zeker is, is de releasedatum: 25 januari 2013.

Tóch interesse?

www.fleetwoodmac.com