Muziekstreamer Deezer gaat een gratis versie van zijn diensten aanbieden, die uiteraard door reclame-inkomsten betaald moet worden.

Op die manier krijgen consumenten een jaar gratis toegang tot de bestanden van de Franse muziekstreamer.

Ook kunnen consumenten een proefversie van het Premium+-abonnement activeren vanaf een mobiele telefoon apparaat voor een termijn van dertig dagen.

Blijkbaar leverde Deezer’s eerdere cadeautje van twee uur per maand gratis toegang tot de twintig miljoen tracks het bedrijf niet voldoende abonnees op, al meldt het drie miljoen betalende gebruikers te hebben. Die zouden zo’n zestig uur per maand via Deezer naar muziek luisteren. Andere bronnen melden echter 26 miljoen gebruikers, van wie er twee miljoen voor dat genoegen betalen.

Verder maakte het bekend Deezer4Artists te beginnen, een platform voor artiesten en commerciële muziekaanbieders. Daarvan maken deel uit Deezer Analytics, Deezer Uploader en het zgn. Open Deezer-platform voor de ontwikkeling van applicaties.

Deezer Analytics stelt artiesten en labels in staat realtime de demografische gegevens van de luisteraars te bekijken. Via Deezer Uploader kunnen artiesten rechtstreeks muziek aan hun account toevoegen, terwijl ze via die accounts ook direct met de luisteraars kunnen communiceren.

Begin 2013 introduceert Deezer bovendien nog een bonussysteem, waardoor artiesten of commerciële partners beloond worden voor iedere nieuwe abonnee die ze aanmelden.

Inderdaad: de concurrentie op deze markt is enorm en het aantal adverteerders eindig….