Misschien kon het gewoon niet uitblijven, maar tegelijk komt de mededeling als een verrassing, want History of the Eagles is ondanks de foutieve benaming niet gepland, maar al klaar.

Op 19 januari deel een van die documentaire namelijk in première op het Sundance Film Festival. Deel twee is trouwens ook al klaar.

Dat eerste deel bestrijkt het begin van de band tot en met het moment dat de groep uit elkaar ging in 1977. Deel twee behandelt dan de solocarrières, voor zover daar althans sprake van was, en pakt dan de draad weer op bij de reünie in 1994.

Het idee voor deze monsterproductie kwam van manager Irving Azoff en het interessante zit hem erin, dat ook de verguisde en sinds hun vertrek doodgezwegen ex-leden Bernie Leadon en Randy Meisner werden geïnterviewd, net als passant Don Felder en producer Glyn Johns, verantwoordelijk voor het naamloze debuut en het als meesterwerk geziene Desperado. Ook producer Bill Szymczyk, verantwoordelijk voor de koerswijziging op het commerciëlere koers van het rockalbum One of these nights gaf antwoord op vragen, net als J.D. Souther en Jackson Browne, die in de begindagen maatjes waren van Leadon, Meisner, Glenn Frey en Don Henley en ook af en toe meeschreven aan Eagles-songs.

Overigens is er hoop voor de tot geldwolven verworden en voor de fans, want de dubbel-docu wordt ook een dubbel-dvd:www.billboard.com/news#/news/history-of-the-eagles-films-to-dispel-myths-1008100842.story