Bobby Rogers is op zondag 3 maart overleden in Detroit, drieënzeventig jaar oud.

Rogers was een van de originele leden van the Miracles, de groep achter William ‘Smokey’ Robinson.

Zij richtten die groep op in 1956, ttoen ze beiden zestien jaar waren, samen met zijn neef Claudette Rogers, Pete Moore en Ronnie White. Niet alleen waren Rogers en Robinson even oud, ze waren toevallig ook op dezelfde dag geboren én in hetzelfde ziekenhuis.

De eerste hit hadden the Miracles in 1960 met Shop around. Dat was ook het eerste Motwn-nummer dat meer dan een miljoen stuks verkocht.

In de twaalf jaar tot Bobby Rogers de groep verliet, had de groep nog vele hits, waaronder You’ve really got a hold on me, waarop Rogers en Robinson samen de leadzang deden, The tracks of my tears en I second that emotion.

Hij schreef ook met Robinson onder meer The way you do the things you do voor the Tempations, First I look at the purse voor the Contours en Going to a go-go voor the Miracles zelf.

Ook zou Rogers te horen zijn in het begin van Marvin Gaye’s hit What’s going on. Hij zou zeggen: ‘It’s just a groovy party, man, I can dig it.’

Rogers was al enkele jaren ziek: http://www.freep.com/article/20130303/ENT04/130303015/Miracles-founding-member-Bobby-Rogers-dead-at-73