Onlangs kwam een cd uit met songs van en door Molly Drake, de moeder van de pas na zijn dood legendarisch geworden folky singer-songwriter Nick Drake.

Hoewel Nick Drake eerst artistiek werd uitgewrongen en men nu weer bezig is aan de serie rereleases van zijn drie al eerder apart en gezamenlijk verschenen drie lp, is blijkbaar inmiddels elke song wel minstens een keer verschenen.

Over hoe sommige bootlegs tot stand kwamen, doet een artikel over Molly Drake een boekje pen, want aan de basisi daarvan blijkt een combinatie van goedheid en naïviteit van Molly en haar echtgenoot Rodney te liggen.

Zelf speelde Molly piano en zij schreef behalve gedichten ook haar eigen nummers, die ze opnam maar nooit uitbracht. Of ze daaraan ooit heeft gedacht is onduidelijk, maar vermoedelijk deed ze het voor haar eigen plezier.

Nick Drake’s tienmalige producer Joe Boyd stelde dat haar muziek de missing link is in de muzikale ontwikkeling van haar zoon. Zeker is in ieder geval, dat Molly’s muziek ook weemoedig is en intiem, maar of hij daarin gelijk heeft, kun je zelf beoordelen:http://www.guardian.co.uk/music/2013/jan/17/molly-drake-molly-drake-review

http://www.guardian.co.uk/music/2013/mar/22/nick-drake-mother-molly