Wij hebben weliswaar een stiekeme bewondering voor het vakmanschap van John Denver, maar vinden zijn stem veel te zoetsappig om zelfs maar een keer een song van hem te draaien.

In de VS was hij bij zijn leven op zijn minst een vaste waarde door zijn grote hits, maar groeide hij uit tot een mythe door zijn ontijdige dood toen een door hemzelf bestuurd vliegtuig neerstortte. Toen waren er al barsten gekomen in het ideaalbeeld in de vorm van ontrouw, drank, drugs en zelfmoordpogingen, hoewel al die ellende Denver overkwam na de periode waarin hij het meest succesvol was.

Zijn tragische dood is inmiddels vijftien jaar geleden en een zeer divers eerbetoon komt niet toevallig uit op Denver’s zeventigste geboortedag.

De cd The Music is you: a tribute to John Denver bevat covers van Denver’s songs, gespeeld door artiesten van allerlei muzikale herkomst en allerlei generaties.

Door hun vaak rootsier en rauwer aanpak verrassen die vaak, maar niet allemaal: velen durven van de originelen af te wijken, maar sommigen kruipen in ieder geval figuurlijk dicht tegen Denver aan.

Om de op 2 april uitkomende cd te promoten, mocht NPR die in zijn geheel streamen: die begint heel overtuigens met My Morning Jacket, Dave Matthews en Kathleen Edwards, terwijl ook bijvoorbeeld Lucinda Williams en Amos Lee sterk it de hoek komen:http://www.npr.org/2013/03/24/174863039/first-listen-the-music-is-you-a-tribute-to-john-denver?refresh=true