Na het op het laatste moment in de verkoop komen van redelijk goedkope kaartjes voor het eerste concert van de Rolling Stones in Los Angeles op 3 mei, waren de geruchten niet van de lucht.

De verkoop van kaartjes viel zo tegen, dat grote kortingen nodig waren om de stadions vol te krijgen voor de 50 and Counting-toernee.

Daar klopt volgens de concertorganisator helemaal niets van: het gaat geweldig met de tournee en er zijn geen noemenswaardige problemen.

Als het klopt, dat de tournee ongeveer honderd miljoen dollar gat opbrengen voor achttien concerten, klopt dat inderdaad.

Het late vrijgeven van die goedkope kaartjes dienen trouwens een heel ander doel: het is een poging ze door variabele prijzen uit de handen van tussenhandelaren te houden.

Toen de concertpromotor na meer dan 20.000 verkochte kaartjes tegen 600 dollar per stuk merkte, dat die verkoop stagneerde, bracht het liever die goedkope kaarten op de markt dan tussenhandelaren een dikke illegale winst te laten opstrijken.

Er werden eveneens duizend e-tickets per show te koop aangeboden via de site van de band en via de sociale media voor 85 dollar per stuk. Die zijn over het algemeen in de bovenste ring, maar af en toe zit er een dure stoel vlak bij het podium bij.

Dat er geen sprake lijkt te zijn van afprijzen, wordt in ieder geval versterkt door het feit dat de Stones zojuist ween optreden aan hun tournee hebben toegevoegd: 24 juni, Verizon Center in Washington, D.C.