Wij zijn al fans van NO Blues sinds het debuut Faerewell Shalabiyea en volgden de totstandkoming van dit vijfde album dan ook op de voet.

Daarbij wijzigde de band voor en tijdens de opnamen ervan nogal eens van koers, want het zou aanvankelijk een instrumentaal afscheidsalbum album worden, waarna de groep uiteenging, doordat de interactie tussen de leden gaf te veel spanningen en het schrijven van songs wilde niet vlotten.

Daarna werd Kind of NO blues aangekondigd: een dubbelalbum met een cd met liveopnames en een met nieuwe nummers waarop muzikanten uit binnen- en buitenland een gastbijdrage leveren: onder anderen de van oorsprong Iraakse, naar Nederland gevluchte dichter/schrijver Rodaan Al Galidi, dichteres Vrouwkje Tuinman, de Amerikaanse rhythm ‘n’ blues-zanger Andre Williams, Hazmat Modine’s Bill Barre werden de studio ingelokt.

Inmiddels is die plaat uit en daarop bewijst NO Blues dat ze nog lang niet aan hun eind zijn. Over dat uiteengaan lezen wij trouwens ook niets meer…

Om ervoor te zorgen dat meer mensen de cd horen, zette Radio 6 hem in de Luisterpaal:www.radio6.nl/recordpole/popup?id=355&name=KindOf.NoBlues&v=214a7612da948b3f9d9d5cd538d0b366d7d8ccd8