Singer-songwriter Carole King heeft de onderscheiding MusiCares Person of the year 2014 nu al gekregen.

Recent trad King bijvoorbeeld op tijdens een concert waarvan de opbrengst ging naar de slachtoffers van de bomaanslag tijdens de marathon van Boston. Zij was toen in het gezelschap van bijvoorbeeld Brude Springsteen, Aerosmith en James Taylor.

Die onderscheiding betekent dat ze publiekelijk zal worden geëerd tijdens de week van de uitreiking van de Grammy’s Awards week.

Op 24 januari 2014 zal de fundraising voor de liefdadigheidstak van de Grammy’s plaatsvinden. Daar zullen onder anderen Lady Gaga, the Dixie Chicks, Bette Midler, Steven Tyler, James Taylor en Jason Mraz optreden, al is het verband met King’s muziek ons niet altijd even duidelijk. De organisatie maakt bovendien in de komende maanden nog mee namen bekend.

King krijgt de laatste tijd overigens de ene onderscheiding na de andere. Dit jaar kreeg ze al een Grammy Lifetime Achievement Award en de Gershin Prize for popular Song ontving ze uit handen van Barack Obama.
Ook als MusiCares Person of the Year is zij in goed gezelschap want eerdere uitverkorenen waren Bruce Springsteen, Pal McCartney en Barbara Streisand.