In het hoger beroep tegen Stichting BREIN stellen providers XS4ALL en Ziggo, dat de  door de Stichting BREIN eerder geëiste en toegekende blokkade van The Pirate Bay een disproportionele maatregel is die niet werkt en verder ook nog inbreuk maakt op verschillende grondrechten.

Als bewijs voerden de providers aan dat het downloaden via Bittorrent ondanks het verbod doorging en dat de blokkade dus geen noemenswaardig effect heeft opgeleverd.

Stichting BREIN stelt daartegenover, dat die blokkade wel degelijk zin heeft. Het Nederlandse bezoek aan The Pirate Bay is namelijk met tachtig procent afgenomen sinds het instellen ervan.

BREIN geeft echter tegelijkertijd wel toe, dat die blokkade via proxy-servers kan worden omzeild, maar vindt dat de blokkade moet worden gehandhaafd. Het motief van XS4ALL en Ziggo voor het hoger beroep  is volgens BREIN het verkopen van internetcapaciteit.

Ook meldde BREIN dat de strijd tegen The Pirate Bay de eerste is, maar niet de laatste: de stichting is van plan ook andere torrentsites aan te pakken.

Voor de uitslag van het hoger beroep zullen we geduld moeten hebben tot 17 december. Dan doet he Hof uitspraak in deze zaak, die het dan in ieder geval goed genoeg zal hebben overdacht…