Kevin Howlett is zowel producer van The Beatles – live at the BBC volume 2 als de schrijver van The Beatles: the BBC archives 1962-1970.

Daarin  beschrijft hij in zo’n 340 pagina’s de relatie tussen de Beatles en de BBC door het gebruik van originele documenten en brieven.

Die relatie is nogal turbulent, om het maar eens zo te beschrijven: het formulier met het oordeel over een auditie van de groep is niet mals over Paul McCartney, net zo min als een brief van Director of Sound Broadcasting en de president-directeur van label EMI over het in de ban doen van A day in the life:http://www.mojo4music.com/7824/the-beatles-rubbish-according-to-1968-bbc-audience-research

Kevin Howlett werd recent zo’n drie kwartier geïnterviewd door de Amerikaanse publieke omroep NPR (National Public Radio) over die dubbel-cd en zijn boek.

Daarin zijn veel fragmenten te horen van die dubbel-cd en uiteraard allerlei interessante details van Howlett, die ook The Beatles: On air – live at the BBC volume 1 mocht opknappen en heruitbrengen:

http://www.npr.org/2013/11/27/247377183/how-the-beatles-changed-the-bbc

Ook is er een link naar een voorproefje uit Howlett’s The Beatles: the BBC archives.

Eerdere berichten over The Beatles: On air – live at the BBC volume 2 en The Beatles: the BBC archives vind je in de categorie Nieuws.