Provider UPC heft Pirate Bay-blokkade op.

Provider UPC heeft de blokkade van de website van The Pirate Bay met onmiddellijke ingang opgeheven. Dat deed UPC overigens na overleg met Stichting BREIN naar aanleiding van de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag. Dat bepaalde  eind januari dat een blokkade niet effectief is.

Dat was in een zaak die was aangespannen door twee andere providers, Ziggo en XS4ALL. Die hoefden na de uitspraak The Pirate Bay niet meer te blokkeren voor hun abonnees.

Juridisch gezien geldt dat niet voor andere providers als UPC, KPN, Tele2 en T-Mobile. Die hebben weliswaar ook The Pirate Bay geblokkeerd, maar zijn in aparte rechtszaken verwikkeld met Stichting BREIN. Formeel moeten zij dus op de uitspraak in hun eigen proces wachten.

UPC wil daar echter niet op wachten. Niet alleen is er nog geen uitspraak in het ‘eigen’ proces, ook kan BREIN nog in cassatie gaan bij de Hoge Raad in de zaak tegen Ziggo en XS4ALL tot 27 april van dit jaar.

De uitspraak van de Hoge Raad zal dan ook nog wel even op zich laten wachten en daarom heeft UPC overleg gevoerd met BREIN. De uitkomst daarvan is dus, dat UPC de blokkade van The Pirate Bay opheft.

Dat vinden wij verrassend, want dan lijkt BREIN dus te verwachten, dat het ook de andere processen zal verliezen…..