Chuck E. Weiss’ Red beans and Weiss staat aangekondigd voor 5 mei, maar het vijfde album van de dwarse zanger/nachtclubeigenaar zou in Nederland al uit zijn.

In ieder geval streamt het op de site van 3voor12. Eerder was Boston Blackie al te horen via YouTube, maar nu laat Weiss’ nieuwe label Anti label de krankzinnige mix van rockabilly, jazz, blues en mariachi  in zijn geheel op ons los.

In feite verschilt deze in principe onverenigbare combinatie van dertien songs niet veel van cd’s als 23rd & stout, Old souls & wolf tickets, Extemely cool en, want niet alleen etaleert Weiss dezelfde onvoorspelbare veelzijdigheid, ook The Goddamn Liars zijn weer van de partij.

Ook zijn debuut The other side of town bevatte al zo’n mengsel, al nam hij dat album ooit op met een stel uitgeweken muzikanten uit New Orleans, onder wie Dr. John, drummer Freddie Staehle, gitarist Alfred ‘Shine’ Robinson en bassist Larry Taylor, die overigens later nog zou opduiken bij Tom Waits.

Weiss’ begeleiders zijn overigens al zo’n 25 jaar bijeen: drummers Don Heffinton en Nick Vincent, bassist Will McGregor, gitaristen Tony Gilkyson en J.J. Holiday, pianist Michael Murphy en saxofonisten CC Worall Rubin en Jimmy Roberts. Bovendien worden Tom Waits en Johnny Depp (weer) opgevoed als ‘executive producers’, wat dat in dit geval ook moge betekenen…http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/albums/Chuck-E-Weiss.html

Ook op de site van American Songwriter streamt het album, maar daar is ook een interview met Weiss te lezen.

Daarin moet Weiss eerst zijn levensloop beschrijven, maar uiteindelijk heeft hij het ook over Red beans and Weiss:

http://www.americansongwriter.com/2014/04/stream-chuck-e-weisss-red-beans-weiss