Een met de hand geschreven tekst van Bob Dylan’s  Like A Rolling Stone komt op 24 juni bij Sotheby’s in New York op de veiling.

De enige geschreven versie van de tekst is geschreven op vier velletjes postpapier van het Roger Smith Hotel in Washington, D.C., het hotel waar Dylan destijds verbleef. Naast de tekst staan aantekeningen en tekeningetjes: Dylan noteerde een optreden van Joan Baez, maar tekende ook een schoen en een hoed.

Verder staan er fragmenten bij die de tekst uiteindelijk niet haalden: ‘…dry vermouth/You’ll tell the truth’ en veel rijmwoorden voor ‘how does it feel’, waaronder de minder geslaagde ‘it feels real’, ‘does it feel real’, maar ook ‘shut up and deal’, ‘get down and kneel’ en ‘raw deal’.

Sotheby’s verwacht dat het manuscript minstens een miljoen dollar (ongeveer 720.000 euro) zal opbrengen, hoewel het bedrag ook wel kan oplopen richting twee miljoen dollar (1.450.000 euro).

Het manuscript wordt verkocht door een fan die het manuscript zelf pas drie jaar geleden van de zanger kocht. Een bijgevoegde brief van Dylans advocaat bevestigt de authenticiteit van het stuk:http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2014/04/30/handwritten-manuscripts-for-dylans-like-a-rolling-stone-to-be-auctioned/?_php=true&_type=blogs&_r=0

Ook twee pagina’s van A hard rain’s a-gonna fall worden verkocht. Die zouden 400.000 tot 600.000 dollar (288.500 tot 433.000 euro) moeten opleveren.

Verder worden verkocht Joni Mitchell’s manuscript van Big yellow taxi, gitaren die toebehoorden aan John Lennon en Eric Clapton en een contract van Jimi Hendrix uit 1965 voor een optreden voor een gage van één dollar….