Het zou bijna gek zijn als het anders was, maar Lindsey Buckingham en Christine McVie zijn erg opgetogen over de opnamesessies die Fleetwood Mac achter de rug heeft. Dat blijkt uit een interview dat Rolling Stone met het tweetal had.

Mick Fleetwood, John McVie, Lindsey Buckingham en Christine Mcvie zaten twee maanden lang in Studio D van de Village Recorder en dat is de studio waar de band in 1979 ook Tusk opnam. Een ander opvallend detail is de afwezigheid van Stevie Nicks, van wie mysterieus wordt gezegd dat zij ‘andere verlichtingen’ had.

Blijkbaar heeft de groep acht songs opgenomen die voor ongeveer driekwart klaar zijn, terwijl er in totaal veertien of vijftien concrete ideeën zijn.

Voorlopige titels zijn Carnival begin, Red sun, en Too far gone. Die variëren van bluesy songs tot erg commerciële en dat zijn dan de woorden van Buckingham zelf.

Voorlopig zijn die songs nog niet, want niet alleen moet Nicks er nog op zingen, Christine McVie gaat nu ook terug naar Engeland tot eind juli. Dan beginnen de repetities voor de tournee van september, dus normaal gesproken zou het album pas na die tournee uitkomen.

Toch houdt Buckingham de deur open voor een snellere release, want als er opwinding ontstaat bij de fans, zou die release zomaar eerder kunnen zijn…

http://www.hollywoodreporter.com/news/fleetwood-mac-revives-chemistry-studio-702039