Nee, Presley zelf kan niet meer op tournee in zijn tachtigste geboortejaar, maar zijn spullen wel: op 23 april opent in het Westgate Hotel & Casino in Las Vegas de expositie Graceland presents Elvis: The exhibition – the show – the experience.

Dat is een tentoonstelling waar honderden voorwerpen uit de collectie van het landgoed Graceland te zien zullen zijn. Ook zijn er filmbeelden te zien, waaronder een 26 minuten durende selectie van hoogtepunten uit Elvis’ optredens.

De locatie is niet toevallig, want Presley trad tussen1969 en 1976 honderden keren op in datzelfde hotel, al heette het toen nog het International Hotel. Niet voor niets kwam de aankondiging dan ook precies 46 jaar nadat Presley het contract voor die optredens ondertekende.

De zaal wordt bovendien teruggebracht in de staat waarin die was toen Elvis er optrad.

Behalve de tentoonstelling wordt ook nog maar eens een trouwkapel geopende, de Graceland Wedding Chapel inderdaad. Las Vegas heeft elders al een dergelijke kapel, waar een Elvis Presley-imitator trouwlustigen bovendien in de echt verbindt, maar deze heeft dan weer de goedkeuring van Graceland als voordeel.

Bovendien wordt ook de Elvis Presley International Showroom geopend, waar ‘door Elvis geïnspireerde acts’ zullen optreden. De eerste daarvan heet veelzeggend The Elvis Experience…..

www.graceland.com/vegas/experience.aspx

Overigens kun je je dichterbij ook onderdompelen in leven en werken van Presley, want in de Londense O2 Arena is momenteel de tentoonstelling Elvis at the O2: the Exhibition of his life. Ook daar zijn meer dan driehonderd voorwerpen uit Elvis’ leven te zien, want blijkbaar heeft Graceland er genoeg om Elvis internationaal te exploiteren:

www.theo2.co.uk/events/detail/the-king-has-arrived