Singer-songwriter JP den Tex treedt zaterdag 3 maart in het Magisch Theatertje in Maastricht en op maandag 26 maart speelt hij in de Parel van Zuilen, bij Utrecht, als hoofdgast van de populaire Parel-sessies. Beide keren gaat om een solo-optreden onder de naam ‘Old, new, borrowed & blue’.

 

Eerder werd al bekend, dat Den Tex twee avonden organiseert rond popicoon Lou Reed in het Amsterdamse Betty Asfalt Theater: ‘Lou Reed ontrafeld’.

Daar gaat Den Tex samen met muzikale gasten op het podium ‘de controversiële rafelranden van het enfant terrible’ onderzoeken.

Daarbij staan de volgende vragen centraal: Was Reed werkelijk zo’n onaardige persoonlijkheid? Speelde hij vooral ‘Lou Reed’, of was hij het ook echt?

Den Tex gaat met behulp van Reed’s liedjes, mooie Nederlandse vertalingen, relevante achtergronden en sappige anekdotes op zoek naar antwoorden. Hij doet dat samen met  Edo Donkers, Jim de Groot, Vera van der Poel en Kees Prins.

Reed-fan en singer-songwriter Donkers bracht vorig jaar na zeven jaar stilte zijn mooie, derde album ‘fortress’ uit en heeft ook ervaring met muzikale voorstellingen, want hij deed met Abel de Lange en Jan Donkers (nog steeds geen familie….) ‘A song journey’, een muzikale en theatrale roadtrip door Amerika.

Zanger/muzikant/acteur Jim de Groot is zo veelzijdig, dat hij je hem steeds uit het oog verliest. Zo zat hij in Babyface Armstrong, schreef hij prachtige Nederlandstalige songs, was hij in 2015 Jezus in EO’s The Passion en toert hij op het moment met de theatervoorstelling ‘Een tip van de sluier’, een  muzikale ode aan tekstschrijver Lennaert Nijgh.

Singer-songwriter Vera van der Poel is een veterane met meer dan twintig jaar muziekervaring,  die vorig jaar haar solo-cd ‘Time versus time’ uitbracht en daarvoor ‘Love & taboo’.

Kees Prins werd bekend door ‘Jiskefet’, schreef de musical ‘Bij ons in de Jordaan’ en speelde er ook de hoofdrol in, net als in veel tv-series.

Meer info:

www.facebook.com/JPDENTEXofficial/

www.jp-den-tex.com

28 maart en 29 maart

Betty Alfast Complex

Nieuwezijds Voorburgwal 282

1012 RT Amsterdam