Paul McCartney is vrijwel elke dag in het nieuws.

Dat kan niet los gezien worden van het uitkomen van zijn ‘Egypt Station’ op 7 september a.s., maar dan moet hij het nog wel twee weken volhouden.

Zo kwam er eerder deze week een langere versie van James Corden’s Carpool Karaoke op de Amerikaanse tv met daarin een niet eerder uitgezonden fragment.

Daarin haalt McCartney herinneringen op aan zijn dagen in een Japanse gevangenis.

Hij zat daar in 1980 negen dagen gevangen nadat marihuana in zijn bagage was aangetroffen bij aankomst op de luchthaven van Tokyo.

Hij noemt zijn opsluiting ‘angstaanjagend’ en stelt dat hij slechts aan zijn straf van zeven jaar opsluiting is ontsnapt dankzij zijn status als beroemdheid. Ook vertelt hij dat hij met zijn medegevangenen een gemeenschappelijk bad moets nemen op zijn laatste dag van zijn verblijf.

Dat is klein bier vergeleken met de anecdote achter ‘Happy with you’, een van de songs van Egypt Station.

In een interview met MOJO vertelt McCartney dat er een tijd was dat hij zowel stoned als dronken was.

Vooral in de tijd dat de Beatles uit elkaar gingen, diende hij zichzelf ‘medicijnen’ toe uit woede over het feit dat ‘iemand’ er vandoor ging met al het geld dat de Beatles hadden verdiend.

McCartney dronk toen meer dan ooit daarvoor of daarna, zo zegt hij, en desondanks was hij ongelukkig.

Het drinken helemaal laten hoeft hij niet, zoals Ringo Starr en en diens zwager Joe Walsh, stelt hij. Die hebben geen keus, want nu een slok sterke drank móéten ze de hele fles leegdrinken. McCartney drinkt nog maar een glas wijn per week, al is dat een groot glas. Met acht kleinkinderen heeft hij er gewoonweg de tijd niet meer voor……