De eigenzinnige filmster Johnny Depp gaat zijn eigen platenlabel beginnen.

Zijn platenfirma gaat Unison Music heten en de zelfbenoemde platenbaas zou al (laten) zoeken naar interessante bands om te contracteren. Scouts van de ster tegen wil en dank zouden al op jacht zijn naar nieuw talenten in Londense clubs.

Depp is altijd al gek geweest van muziek. Hij speelde eerder ook al gitaar in bandjes en is met de legendarische Chuck E. Weiss samen eigenaar van een club in Los Angeles, The Viper Room.

Behalve een wekelijks optreden van Weiss waren daar ook artiesten als Johnny Cash te zien.
Depp speelde verder gitaar op songs onder meer op de soundtrack van Once Upon A Time In Mexico en op het Oasis-nummer Fade In-Out. Ook heeft hij zijn eigen band ‘P’ en is hij getrouwd met de Franse zangeres Vanessa Paradis.

“Hij wil er vol voor gaan om goede bands te tekenen”, zei een anonieme bron in de overigens niet om de kwaliteitsjournalistiek bekend staande tabloid The Sun. “Hij kan niet naar alle concerten die hij wil zien, maar hij heeft een goed team om en hij houdt de regie over alles wat zij doen”.

Unison Music is niet Depp’s enige muzikale activieit. Hij werkt ook aan een documentaire over zijn collega-pirate of the Carribean Keith Richards.