Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Rogers Waters: Joe Biden is een ‘fucking slijmbal’

april 23rd, 2020 at 11:03

Rogers Water zit nooit om een mening over politiek verlegen en dat maakte een van de twee gezichtsbepalende leden van Pink Floyd uiteindelijk toch nog tot een controversieel figuur in de VS met zijn uitgesproken standpunt over Israël en de Palestijnen

In een interview met Rolling Stone heeft hij nu zijn afschuw uitgesproken voor de Democratische presidentskandidaat Joe Biden.

Toen hem werd gevraagd of progressieve Amerikanen had als hun plicht moesten zien voor Biden te stemmen, zei hij te twijfelen. Hij was verbijsterd over hoe de Democratische partij Bernie Saunders opnieuw had ‘uitgeschakeld’.

Hij kan namelijk zich niet voorstellen dat Biden Trump gaat verslaan: Waters vindt Biden een ‘fucking slijmbal’ die zwak is en geen enkele aantrekkingskracht bezit.

Trump is volgen Waters een oplichter die ‘snake oil’ verkoopt: een wondermiddel dat alle kwalen moet genezen, maar nergens tegen helpt. Hij doet trucs en hij doet ze heel slecht, maar dat kan niemand schelen.

Waters wortelt dan ook met de vraag welke van de twee kwaden kleiner is: of de weg naar een Amerika dat niet wordt geregeerd door de door de rijken en door een kapitalistische samenleving makkelijker wordt met Joe Biden als president.

Ons kwelt de vraag wat Waters’ mening ertoe doet. Hij heeft volgens ons nog altijd de Britse nationaliteit, al had Neil Young ook decennia kritiek op de VS voordat hij uiteindelijk toch de Amerikaanse nationaliteit aanvroeg en na wat hobbels ook kreeg.

Misschien is dat gegeven een tip voor Waters….

 

Eerdere berichten over Rogers Waters vind je in de categorieën Nieuws en Dossier Popmuziek en politiek.

Comments zijn gesloten.