Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Stevie Nicks: nieuwe concertfilm en nieuw live-album, een politiek getinte single, én een laatste brief aan Lyndsey Buckingham?

oktober 16th, 2020 at 10:48

Van Stevie Nicks komen deze maand een concertfilm en een live-album uit. ’24 Karat Gold: the concert’ is een verslag van haar solotournee uit 2017.

Ook brengt het hippieheksje deze maand een politiek getinte single uit die met een overduidelijke referentie naar Fleetwood Mac’s hoogtijdagen ‘De titel is namelijk ‘Show them the way’.

De inspiratie voor die song had ze al in 2008: ze droomde dat ze optrad op een politieke bijeenkomst waar ze werd binnengeleid door Martin Luther King, terwijl daar John F. Kennedy en zijn broer Bobby aanwezig waren, net als  King’s medestander John Lewis. Nu heeft ze dan besloten de song uit te brengen vanwege de ‘stange and dangerous time’waarin de VS zich bevindt.

De video daarvoor is geregisseerd door filmregisseur Cameron Crowe.

Een gedeelte van het interview met de Los Angeles Times gaat daarover, maar ook gaat Nicks uitgebreid in op het nog altijd mysterieuze ontslag van Lyndsey Buckingham in april 2018.

Ze zegt dat zich al lang voor die datum aftekende en dat ze daarna nauwelijks meer contact met hem heeft gehad.

Dat geldt ook voor de andere bandleden, al is dat in haar geval misschien nog betekenisvoller, doordat de twee ooit geliefden waren.

Wel zegt ze hem een brief te hebben gestuurd, waarin ze hem uiteraard het beste wenst. Buckingham zou vervolgens een antwoord aan de hele band hebben gestuurd, maar dat was het laatste contact tussen de twee partijen.

Nicks brengt ook nog de recent overleden rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof Ruth Bader Ginsburg ter sprake, haar plannen voor de verfilming van de Mabinogion, een verzameling Welshe sagen en legenden, haar vriendschap met Harry Styles en haar liefdesleven of het ontbreken daarvan.

Je moet er dus even de tijd voor nemen:

https://www.latimes.com/entertainment-arts/music/story/2020-09-30/stevie-nicks-fleetwood-mac-solo-concert-film

 

Eerdere berichten over de soap die Fleetwood Mac heet, over Lyndsey Buckingham én Stevie Nicks vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.