Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

De rode draad van Kippenvel 672: Babylon

mei 11th, 2021 at 16:10

Vanavond dwalen we door Babylon, in het Oude Testament het symbool voor alles wat slecht en verderfelijk is in deze wereld.

Dat doen we aan de hand van Dr. John, die in de dagen dat hij zijn tweede album opnam nog duidelijk The Nitetripper was, Steely Dan, Emmylou Harris en de Neville Brothers. Die namen hun combinatie van de psalmen 19 en 137 op voor hun album ‘Walkin’ Through the Shadow of Life’ uit 2004 en speelden het ook tijdens een kolkend en dampend concert in het Amsterdamse Paradiso.De verbijstering op hun gezichten toen het inmiddels uitzinnige publiek het uit volle borst meezong, is onvergetelijk.

Blijkbaar hadden de broers er geen rekening mee gehouden dat iedereen de schandalig gepikte, ontheiligende versie van de Duitse marionetten van Boney M. kende, hoewel ze zelf in het boekje bij hun album niet alleen de Jamaicaanse Melodians-leden Bent Dowe en Trevor McNaughton als componisten vermeldden, maar ook meesterdieven George Reyam en Frank Farian…..

 

 

Comments zijn gesloten.