Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

erven Dr. John: aangekondigde documentaire niet geautoriseerd

juli 23rd, 2021 at 8:48

Het was ook te mooi om waar te zijn, en inderdaad: meestal is het dan ook niet waar.

De Dr. John-documentaire  aangekondigd door Dan Auerbach heeft niet de goedkeuring van de erven Rebennack.

Die kondigen aan nog nieuwe muziek van Dr. John te willen  uitbrengen en, jazeker, ook een documentaire. Die zou dan wel de zegen hebben.

Dat maakte de familie bekend in een verklaring die bol staat van de woordspelingen en daardoor te leuk is om te vertalen op www.nitetripper.com:

 

‘The Official Estate of Malcolm John Rebennack, Jr., p/k/a Dr. John, clarifies that the Estate has not authorized the recently announced documentary on the life of Dr. John purportedly to be produced by Impact Artist Productions (and Management) and Radical Media.

For clarity, Impact Artist Productions (and Management) does not manage or speak for the Estate, which has its own team with, as Mac would say, a gang and a half of legalizers. The Estate thanks Mac’s fans for their support and assures that the Estate will ‘Walk On Guilded Splinters’ to deliver new music and an officially authorized documentary, to be announced In The Right Place at the right time.’

De reactie krijgt reliëf als je weet dat een van de ‘executive producers’ ex-Dr.John-manager Dan Himburger is. Hij werd in 2013 door Dr. John ontslagen, samen met the Lower 911, zijn band. Daarin zaten David Barard, de bassist met wie hij minstens twintig jaar speelde en gitarist John Fohl, die hem ook al jaren begeleidde.

Himburger spande later dan weer een proces tegen Dr. John aan, dus goede vrienden zullen de erven en hij niet zijn….

 

Het eerdere bericht over Dan Auerbach’s Dr. John-documentaire vind je in de categorie Nieuws, andere berichten over Dr. John vind je in de categorieën Nieuws, New Orleans, Dossier: Ook al dood, De rode draad, Rootsmuziek op radio, tv en internet en concertrecensies.

 

De recensies van ‘Locked Down’ vind je in de categorie Recensies New Orleans. De column ‘Waar ben je, Mac?’ vind je uiteraard in de categorie Columns.

Comments zijn gesloten.