Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Lindsey Buckingham: ontslag schaadt Fleetwood Mac

augustus 1st, 2021 at 10:02

Lyndsey Buckingham heeft gezegd dat zijn ontslag uit Fleetwood Mac de reputatie van de band schaadt.

In de podcast WTF van stand up-comedian en schrijver Marc Maron legt Buckingham uit dat hij de groep had gevraagd drie maanden de tijd te krijgen voor het uitbrengen van een soloalbum en het maken van een tournee door de VS.

Slechts ‘één persoon’ gunde hem die tijd niet, zegt hij dan semi-mysterieus, alvorens te bevestigen dat het inderdaad om Stevie Nicks gaat.

Nauurlijk vindt hij dat kinderachtig gezien het feit dat hij op dat moment al 43 jaar deel uitmaakte van de groep.

Dat was dan weer de aanleiding tot allerlei ander kinderachtig gedrag. Dat kwam vermoedelijk van beide kanten, want over wat er dan exact gebeurde, hult Buckingham zich in stilzwijgen.

Toen dat ertoe leidde dat Nicks weigerde nog langer met hem samen te werken, voelde geen van de anderen zich sterk genoeg om het voor hem op te nemen, al hadden ze dat misschien kunnen en moeten doen, zo concludeert Buckingham.

Buckingham voegt eraan toe dat hij weet dat hij soms moeilijk in de omgang is, maar dat de gebeurtenissen in het grotere perspectief van Fleetwood Mac als geheel moet zien.

Als je alles in ogenschouw neemt wat zich in de groep heeft afgespeeld en wat de leden overwonnen hebben om het hogere belang te dienen, vindt hij het heel teleurstellend.

Fleetwood Mac stond volgens hem dan ook voor meer dan de muziek alleen: de groep was ook een symbool voor het overwinnen van moeilijkheden.

Dat dit conflict kon plaatsvinden als gevolg van zwaktes, die van hemzelf inbegrepen, heeft de reputatie van Fleetwood Mac beschadigd.

Of dat nu een filosofische wijsheid is, zij het achteraf, of een nieuwe aflevering in de reeks ‘Eindeloos zelfbeklag’, kun je zelf beoordelen:

http://www.wtfpod.com/

 

Eerdere berichten over Lyndsey Buckingham en Fleetwood Mac vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.