De Abbey Road-studio’s zijn geopend voor bezoekers.

Het complex bestaat negentig jaar en dat is de reden dat ook anderen dan muzikanten er mogen rondlopen. Ze kunnen tijdens een rondleiding van anderhalf uur niet alleen de studio’s in, maar ook de controlekamers en de echokamer, die overigens als sinds 1931 in gebruik is.

Ook zijn er mengpanelen en muziekinstrumenten te zien die gebruikt zijn tijdens opnamen van onder anderen de Beatles en vaak nog steeds gebruikt worden.

Verder wordt uitleg gegeven over hoe er filmmuziek wordt opgenomen aan de hand van voorbeelden uit het verleden als die voor de Lord of the Rings-trilogie.

Wie de studio’s zou willen bezoeken, kan nu teleurgesteld gaan kijken: de openstelling begon op maandag 9 augustus en duurt tot en met zondag 15 en hoewel elk kwartier een rondleiding begint, zijn alle kaartjes inmiddels uitverkocht.

Dat een kaartje honderd pond kost, een kleine 120 euro, doet ons niet minder watertanden:

https://www.abbeyroad.com/open-house