Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

De rode draad van Kippenvel 688 van 7 september: góéde songs met ‘faith’ in de titel

september 7th, 2021 at 16:39

In Kippenvel 688 van 7 september komen we met een omweg terug op het uitkomen van die twee nieuwe songs van ABBA.

Niet dat we die gaan draaien, maar we brengen nieuws over ABBA vaak wel, doordat die groep klassieke popmuziek van het zuiverste water maakte: liedjes die muzikaal intelligent in elkaar zaten en bovendien bijna altijd dwongen tot meeneuriën, zo niet erger.

Dat is nu precies wat er ontbreekt aan het topzware en veel te lange ‘I Still Have Faith in You’: melodisch is het de eerste twee minute al helemaal niet op gang, terwijl de rest een herhaling van zetten blijkt waaraan vernuft ontbreekt.

De tekst zou autobiografische trekken vertonen, maar dan nog is er geen reden om zo zwak uit de hoek te komen bij een een come back waarbij de bandleden zelf de verwachtingen hoog hebben opgeklopt.

Wij zetten dus vier songs op een rij waarin het geloof in de ander centraal staat, terwijl ze muzikaal ook nog eens een duidelijke structuur hebben: kop-midden-staart en een hoorbaar verschil tussen coupletten en refrein.

John Hiatt, Mavis Staples, Maria Muldaur en Randall Bramblett kwijten zich van die taak, hoewel Staples’ song geschreven werd door de producer van dat album, Jim Tullio, én door Jim Weider, gitarist van de Weight Band.

Van zijn groep draaien we vanavond toevallig ook een song.

Muldaur zingt dan weer een song van de in 2009 overleden Texaanse singer-songwriter Stephen Bruton, die een vriend was van zanger Malford Milligan.

Van Milligan en zijn Southern Aces draaien we ‘This Old World’, de recente, derde single, die vooraf gaat aan hun op 24 september te verschijnen tweede album ‘I Was A Witness’.

 

Ons oordeel over die twee nieuwe ABBA-songs vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.