Drumlegende Jim Keltner heeft een hele horde bekende muzikanten verzameld die samen een lange en heftig swingende versie van de Beatles-klassieker ‘Come Together’ spelen.

Daarbij zit uiteraard niet alleen Ringo Starr, altijd in voor een goed doel, maar ook drummers als Steve Gadd, Stuart Copeland, Kenny Aronoff, Bernard ‘Pretty’ Purdie, Jerry Marotta, Max Weinberg, Simon Kirke, Dave Weckl, Steve Jordan, Billy Cobham, Vinnie Calaiuta en Stanton Moore.

Op bas is onder anderen Lee Sklar te herkennen, die er met zijn inmiddels sneeuwwitte baard overigens steeds meer gaat uitzien als een kruising tussen Vader Abraham en de kerstman.

Hij is dan ook weer verre van de enige bassist in de ruim tien minuten lange versie, want ook bassisten Will Lee, Neil Stubenhaus en Nathan East zijn van de partij. Keltner had blijkbaar geen enkele moeite om behalve een heel legioen drummers ook talloze andere gereputeerde muzikanten te strikken: zo zijn er heerlijke blazers te horen.

Bijzonder is bovendien  dat die hele menigte hun bijdrage aan het nummer thuis end at dat vervolgens nog in elkaar moets worden geplak en geschoven.

De drummers storten zich zo ongeveer allemaal vol overgave op een solo, maar Starr houdt zich verre dat soort virtuoos gemep, want ook drumsolo’s heft hij al zijn muziekleven lang een verklaarde hekel:

https://www.youtube.com/watch?v=4zio72R2Nmw

Het doel van deze eenmalige samenwerking is mensen ervan te overtuigen dat ze geld moeten overmaken via

http://www.whyhunger.org/drum

 

Eerdere berichten over Ringo Starr en over The Beatles vind je in de categorie Nieuws.