Tip Jar bestaat traditiegetrouw uit zanger-toetsenist Bart de Win, zangeres Arianne de Knegt en gitarist Harry Hendriks.

Voor hun nieuwe single ‘All That You Wanted’ hebben ze de krachten gebundeld met de overigens Nederlandse Bayou Brothers en niet met de zydecoband van dezelfde naam uit San Diego, noch de gelijknamige Australische groep.

Deze Bayou Brothers zijn de geroutineerde drummer Salle de Jonge, de al even ervaren bassist Guus Bakker en de jonge, getalenteerde gitarist Tom Veltien.

Gezamenlijk zijn ze een band begonnen met een sterke voorkeur voor, cajun, blues en soul en dus ook voor New Orleans en Louisiana.

Ze hebben inmiddels drie songs opgenomen, waarvan de eerste inmiddels is uitgekomen.

Dat gebeurt voorlopig alleen digitaal, zodat je je ervoor tot de muziekstreamers van deze wereld zult moeten wenden, maar daarvoor krijg je dan wel iets moois terug: ‘All That You Wanted’ is een lekker rootsy nummer met een goede melodie, een mooie groove én meteen al felle gitaren, terwijl het geheel halverwege ook nog eens heel fijn ontspoort met een buitelende gitaarsolo.

Die eerste kennismaking van Tip Jar ft. the Bayou Brothers staat op de playlist van vanavond en doet verlangen naar meer…