Ooit waren Walter Becker en Donald Fagen de Jansen en Janssen van de popmuziek: met hun hekel aan tournees en hun eigengereide, absurde antwoorden op de vragen van de interviewer ontregelden ze elk vraaggesprek.

Die tijden zijn niet alleen voorbij doordat Becker overleed, maar ook doordat Fagen zijn oren meer laat hangen naar de onvermijdelijke publiciteitsmachine die de popjournalistiek nu eenmaal is.

Niet alleen gaat hij regelmatig op tournee met een vaste kern van begaafde muzikanten, hij geeft ook uitgebreid antwoord op de vragen van elke journalist die zijn pad wil kruisen.

Dat dat vaak fans zijn van de dwarse jazzy pop van Steely Dan en van Fagen solo, geldt ook voor Yazoo’s Chris Willman.

Dat maakt het lezen van dit vraaggesprek vermakelijk voor fans, al kun je de gemiste kansen voor open doel ook duidelijk zien.

Fagen haalt dus herinneringen op aan de tournees met de eerste bezetting van Steely Dan, dus met zanger David Palmer, en aan die van 2019, waarvan ‘Northeast Corridor: Steely Dan live!’ de weerslag is.

Hij vertelt ook, dat hij niet onder een andere naam op tournee kon: zelfs Donald Fagen and the Steely Dan Band was onacceptabel volgens Live Nation.

Verder vergelijkt hij Steely Dan’s twee laatste studioalbums met elkaar, waarbij hij ‘Eveything Must Go’ beter goed vindt dan ‘Two Against Nature’, een gewaagde stelling, waarover willman Fagen niet doorzaagt en die hij ook niet weerspreekt.

Fagen bevestigt dat hij nieuwe songs geschreven heeft en dat hij er zin in heeft die op te nemen.

Willman en Fagen bespreken ook uitgebreid de thematiek van ‘The Nightfly’, maar de interviewer stelt geen enkele vraag over de veel grotere rol van de blazers:

http://www.yahoo.com/entertainment/steely-dan-donald-fagen-releasing-233212531.html

 

De recensies van ‘Northeast Corridor – Steely Dan live!’en The Nightfly live’ vind je in de categorie Rock.

Eerdere berichten over Donald Fagen, Walter Becker en over Steely Dan vind je in de categorie Nieuws.