Het vierde album van de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck gaat ‘The Epic Tale of the Stranded Man’ heten en verschijnt op 4 maart als digipack en later als lp.

Dat gebeurt op Excelsior, terwijl VanWyck haar eerste drie albums in eigen beheer uitbracht.

Andere dingen blijven hetzelfde, want haar muzikale rechterhand Reyer Zwart is ook deze keer bij de opnamen betrokken geweest.

In een persbericht schrijft VanWyck: ‘Ik heb met ontzettend veel plezier aan dit album gewerkt omdat het me de kans bood om zoveel verschillende fascinaties samen te brengen, om een nieuw landschap te creëren dat bevolkt kon worden door merkwaardige wezens, waar geschiedenis en heden, waarheid en fantasie door elkaar kunnen flaneren en waar ik zowel de tijdgeest kan ontvluchten als omarmen. Het is een tijdloos album over deze tijd geworden, en een epische vertelling over een persoonlijke zoektocht. Het is ook het album waarvan ik denk: ‘Zo, nu heb ik alles gezegd wat ik wilde zeggen op de manier waarop ik het wilde zeggen.’ Dat was me nog niet eerder gelukt.’

VanWyck gaat ook vanaf half februari tot half juni volgend jaar op tournee:

https://vanwyck.nl/shows

Eerdere berichten over VanWyck vind je in de categorie Nieuws en derecensie van haar debuut ‘An Average Woman’ uiteraard in de categorie Recensies singer-songwriter.